Travel|02.04.2021 11:12

Την έκανε διάσημη: H ονειρική παραλία στον Θεολόγο που λάτρευε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Newsroom

Μπορεί μια παραλία να σου αλλάξει τη ζωή; Μπορεί μια παραλία να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε κάνει να ξεχνάς κάθε σου πρόβλημα;

«Ναι», είναι η απάντηση αν την έχεις συνδέσει με τις ωραιότερες και πιο ξέγνοιαστες στιγμές της ζωής σου. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία είχε τον δικό της κρυφό Παράδεισο που δεν άλλαζε για τίποτα στον κόσμο. Μια παραλία - όνειρο στον Θεολόγο που ήταν… σχεδόν δικιά της.

Κάθε καλοκαίρι όταν οι υποχρεώσεις της στο θέατρο και τον κινηματογράφο ολοκληρώνονταν, η πιο αγαπητή Ελληνίδα ηθοποιός ακολουθούσε το ίδιο δρομολόγιο. Μία ώρα περίπου μακριά από την Αθήνα, σε ένα μέρος που θαρρείς ότι ήταν βγαλμένο από κάποια σκηνή ταινίας της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφτιαξε το δικό της ησυχαστήριο.

YouTube/UpStories

Και δεν ήταν τόσο το εξοχικό της στον Θεολόγο, εκεί που έζησε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες στιγμές της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που την έκανε να λατρέψει την περιοχή. Ο μεγάλος της έρωτας ήταν η παραλία μπροστά απ’ το σπίτι.

Όλοι οι celebrities της εποχής στον Θεολόγο

Πρόκειται για… μια σταλιά γαλάζιου, που λάτρευε η Αλίκη. Στα νερά της είχαν κολυμπήσει όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου. Από τη Νόρα Βαλσάμη μέχρι τον Αλέκο Αλεξανδράκη, όλοι είχαν περάσει από τον Θεολόγο για να γνωρίσουν από κοντά το «γαλάζιο όνειρο» για το οποίο μιλούσε διαρκώς η Αλίκη.

Ακόμα και μετά από τον πιο μεγάλο ίσως τσακωμό της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, όταν ο αξέχαστος ηθοποιός πήρε όλα τα έπιπλα απ’ το σπίτι, η Βουγιουκλάκη μετά το αρχικό σοκ, αφέθηκε στην αγκαλιά της παραλίας. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε ένα σπίτι που μπορεί να μην είχε έπιπλα μέσα και να ήταν άδειο, είχε όμως το ησυχαστήριό της. Αυτό δεν μπορούσε να της το πάρει κανείς.

Τι είχε όμως αυτή η παραλία και ήταν τόσο ιδιαίτερη για τη Βουγιουκλάκη;

Ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς. Καθαρά, κρυστάλλινα νερά, ψιλή άμμο και βότσαλα, πεύκα που φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα και το κυριότερο: γαλήνη και ησυχία. Αν και οι παπαράτσι της εποχής ανέβαιναν μέχρι και στα πεύκα για να εξασφαλίσουν ένα της κλικ, τις πιο πολλές φορές κατάφερνε να απομονωθεί απ’ όλους και από όλα. 

Η Αλίκη κατέβαινε στη μικρή παραλία και έμενε με τις ώρες μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και την πολυκοσμία. Το καθημερινό πρόγραμμα είχε μπάνιο και ξεκούραση στην παραλία και μετά επίσκεψη στον θρυλικό μπάρμπα-Λουκά Μαλκάζα, μια μικρή ψαροταβέρνα με καλομαγειρεμένα φρέσκα ψάρια του Ευβοϊκού, από την ψαριά των ντόπιων ψαράδων. Ψαρόσουπες (κακαβιές), χταπόδια στα κάρβουνα, καλαμάρια και η νόστιμη μαρίδα Λεκούνας έκαναν γρήγορα διάσημο το εστιατόριο.

Η διαφήμιση που του έκανε η Βουγιουκλάκη (απόλυτα δικαιολογημένη ασφαλώς) έφερε και άλλους επώνυμους της εποχής στα μέρη του. Βλάσσης Μπονάτσος, Μάρθα Καραγιάννη, Σταμάτης Φασουλής και Λάκης Λαζόπουλος πέρασαν απ’ την ψαροταβέρνα μετά το μπάνιο στην παραλία της Αλίκης.

Η Βουγιουκλάκη αναμφίβολα έκανε γνωστό τον Θεολόγο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, καθώς μέχρι τότε ήταν ένας υποτιμημένος Παράδεισος. Γιατί διέθετε τα πάντα εκτός από διαφήμιση. Ένα πανέμορφο λιμανάκι για να πιείς τον καφέ σου, όμορφα ταβερνάκια «σπαρμένα» γύρω γύρω και μια μοναδική θάλασσα.

Αν δεν το καταλάβατε ήδη, πρόκειται για έναν κοντινό προορισμό που μπαίνει στη λίστα με τα top μέρη για αποδράσεις- έξπρές πριν τις κανονικές διακοπές του καλοκαιριού.

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας εκεί, θα δείτε και το εξοχικό της Αλίκης, το οποίο πλέον έχει άλλο ιδιοκτήτη. Και την παραλία της, η οποία όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει όμορφη σαν ζωγραφιά.

Πριν από έναν σχεδόν χρόνο μάλιστα, η ομάδα Up Stories ανέβασε ένα βίντεο με πλάνα της παραλίας που βρίσκεται ακριβώς κάτω απ’ το εξοχικό. 150 δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβει κανείς για τι ακριβώς μιλάμε…

παραλίαΑλίκη ΒουγιουκλάκηΘεολόγος