Travel|15.04.2021 18:09

Φύγαμε για Προσήλι! Η πιο οικογενειακή παραλία μία ώρα απ’ την Αθήνα που έχει ξετρελάνει τους πάντες

Newsroom

Ο καιρός ανοίγει, οι μετακινήσεις από μέρα σε μέρα θα γίνουν ελεύθερες, η όρεξη για αποδράσεις είναι πλέον στο ζενίθ της και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση κοντινών «σταθμών» για μονοήμερες εκδρομές εκτός πόλης. Όλες μας οι επιλογές, πλέον, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τις υπέροχες παραλίες που όλοι λαχταράμε.

Πράγμα λογικό αν σκεφτούμε ότι υπό άλλες συνθήκες θα είχαμε ήδη κάνει δειλά-δειλά τις πρώτες μας βουτιές στα -κατά κοινή ομολογία- παγωμένα νερά του Απρίλη.

Σήμερα, το ταξιδιωτικό μενού έχει… Προσήλι!

Μια μίνι απόδραση στην ωραιότερη ίσως οικογενειακή παραλία κοντά στην Αθήνα, στο Πόρτο Γερμανό συγκεκριμένα, που επιλέγουν κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο μέρος με πυκνή βλάστηση, ψιλό βοτσαλάκι και ειδυλλιακά νερά που εξασφαλίζουν ό,τι ακριβώς χρειάζεται μια οικογένεια για το μπάνιο του Σαββατοκύριακου. Δροσιά, σκιά και θέα μοναδική σε νερά που δύσκολα πιστεύεις πως θα έβρισκες σε τόσο μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Το δημοφιλές Προσήλι απέχει 60 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, γεγονός που σημαίνει πως σε μία περίπου ώρα από τη στιγμή που θα μπεις στο αυτοκίνητό σου, θα κολυμπάς στα γαλαζοπράσινα, διαυγή και πεντακάθαρα νερά του, ανάμεσα σε δέντρα και με την αίσθηση νησιού διάχυτη στον αέρα.

Νερό-λάδι, χωρίς κύμα

Ένας από τους λόγους που η εν λόγω παραλία θεωρείται ιδανική για οικογένειες με παιδιά είναι το γεγονός πως η τοποθεσία της την προστατεύει από τους τοπικούς βορειάδες που συχνά πλήττουν την περιοχή, με αποτέλεσμα σπανίως να έχει κύμα.

Τα σχόλια για το σχεδόν εξωτικό Προσήλι, είναι αποθεωτικά στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και δεν απορούμε για τον λόγο. Η εν λόγω παραλία επιλέγεται -όπως είπαμε- κυρίως από οικογένειες, ωστόσο την τιμούν ιδιαιτέρως παρέες φίλων, ζευγάρια και μοναχικοί παραθεριστές που σπεύδουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ένα καλό βιβλίο. Αυτοί οι τελευταίοι, είναι μάλλον οι μοναδικοί που δεν καταφέρνουν να απολαύσουν το Προσήλι στο έπακρο, καθώς η παρουσία των μικρών παιδιών είναι τόσο έντονη που δύσκολα καταφέρνει κανείς να χαλαρώσει διαβάζοντας. Ίσως αυτό να είναι το μοναδικό αρνητικό της συγκεκριμένης παραλίας…

Μέχρι σήμερα, οι ντόπιοι σχολιάζουν τη συχνή παρουσία μικρών καρχαριών στα νερά της την άνοιξη – ευτυχώς όταν τα νερά δεν απολαμβάνουν λουόμενοι. Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν απαθανατιστεί σε βίντεο, με ένα εξ’ αυτών να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από 95.000 προβολές!

Παρόλα αυτά, ουδέποτε έχει υπάρξει πρόβλημα ή καταγραφή επίθεσης μέσα στο καλοκαίρι.

Αν, λοιπόν, αναζητάς ένα όμορφο μέρος κοντά στην Αθήνα για μπάνιο, φρόντισε να δώσεις μια ευκαιρία στο ξεχωριστής ομορφιάς Προσήλι.

Η εικόνα και η θάλασσα θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Πόρτο ΓερμενόΠροσήλι