Travel|07.06.2021 11:38

Ο πιο ταξιδευμένος άνθρωπος του κόσμου είναι Έλληνας… και έφτασε στη γη των Βασιλικών Πιγκουίνων

Newsroom

Ένας «κοινός θνητός», Έλληνας στην καταγωγή, ο Μπάμπης Μπίζας, έγινε δεκτός από την κοινότητα των ...βασιλικών πιγκουίνων σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα του Ινδικού, στη μέση του πουθενά όπου έχουν πατήσει μετρημένοι στα δάχτυλα, πολίτες του πλανήτη.

Ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος του κόσμου και με τη βούλα του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες, Μπάμπης Μπίζας, επισκέφτηκε έναν από τους λίγους εναπομείναντες επίγειους παράδεισους για την παρατήρηση ζώων και κατέγραψε αυτή την συναρπαστική, μοναδική περιπέτεια. Ένα ταξίδι εποποιία 29 ημερών...

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο της Ρεουνιόν μέχρι την περιοχή Λε Πορ όπου βρίσκεται το νέο λιμάνι του νησιού, ήταν κάτι λιγότερο από μία ώρα. Στην πύλη που οδηγούσε στην αποβάθρα όπου περίμενε το MARION DUFRESNE ζητήσανε τα διαβατήρια αυτών που επρόκειτο να επιβιβαστούν. Το πλοίο πηγαίνει 4 φορές το χρόνο και ανεφοδιάζει τις τρεις γαλλικές βάσεις που βρίσκονται 3000 χιλιόμετρα νότια του νησιού Ρεουνιόν στην Υποανταρκτική ζώνη. Ακατοίκητα από γηγενείς κατοίκους φιλοξενούν περίπου 200 άτομα όλα κι όλα, για τα οποία ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για ανεφοδιασμό και επιστημονικό εξοπλισμό.

Ο λόγος; Τα νησιά αυτά της Υποανταρκτικής περιοχής, προσθέτουν 2.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ΑΟΖ στην οικονομική επικράτεια της Γαλλίας. Η χώρα έχει λόγους να επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο την κυριαρχία της σ αυτά. Στο ευρύ κοινό –όσο θεωρείται ευρύ στην περίπτωση αυτή-, είναι γνωστά σαν νησιά Κεργκελέν. Στους πιο μυημένους γίνεται διάκριση και ξεχωρίζουν το Κροζέ, το Κεργκελέν και το Αμστερντάμ που είναι και τα ονόματα των βάσεων. Γεωγραφικά όμως πρόκειται για ένα λάθος που μονιμοποιήθηκε. Τα τρία αυτά ονόματα αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά τα 3 αρχιπελάγη και όχι τα νησιά. Σα να λέγαμε Επτάνησα, Κυκλάδες, Σποράδες.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Μπάμπης ΜπίζαςπιγκουίνοιΡεκόρ ΓκίνεςΙνδικός Ωκεανός