Travel|18.06.2021 15:16

Τριήμερο στις μαγικές Σπέτσες: Υπέροχα νερά, παραλίες-όνειρο και φαγητό για καλοφαγάδες

Newsroom

Το καλοκαίρι έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και φέτος, περισσότερο από ποτέ, το μυαλό μας τρέχει ήδη σε κρυστάλλινες νερά, ονειρώδεις παραλίες και γραφικά νησιά. Η περίοδος που μέναμε κλεισμένοι σπίτι ήταν μακρά, οπότε πλέον πρέπει να «ρουφήξουμε» την παραμικρή ιδέα τριημέρου. Αν είσαι σε διαρκή αναζήτηση του τόπου που θα σου πάρει μακριά την κούραση το προσεχές διάστημα, ίσως σου διαφεύγει το μαγικό νησί των Σπετσών.

Οι Σπέτσες, βλέπεις, είναι ο ιδανικός προορισμός αν θέλεις να περάσεις ένα τριήμερο χαλάρωσης, μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο νησί του Σαρωνικού, το οποίο ωστόσο παραμένει μια ανάσα μακριά από την πόλη.

Το νησί της Μπουμπουλίνας φημίζεται για τις πολλές, όμορφες παραλίες του, τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του και την κοσμοπολίτικη αίσθηση που αφήνει στους επισκέπτες του. Εξάλλου δεν ονομάζεται άδικα «μικρή Μύκονος».

Πού να κολυμπήσεις

Τιρκουάζ νερά παγωμένα και αναζωογονητικά, αμμώδεις και βοτσαλωτές παραλίες, beach bars για κάθε γούστο. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στην ερώτηση «πού να κολυμπήσω» μιας και κάθε επιλογή, αποτελεί εξαιρετική ιδέα.

Η πιο κοντινή παραλία στην πόλη των Σπετσών είναι ο Άγιος Μάμμας, τον οποίο πρέπει να προτιμήσεις με κλειστά τα μάτια αν στην παρέα σου υπάρχουν παιδάκια. Ψιλή άμμος, ρηχά και ζεστά νερά και ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο μια μεγάλη πισίνα.

Αν το μπάνιο στη θάλασσα το προτιμάς με ησυχία και γαλήνη, η όμορφη και ήσυχη παραλία του Άγιου Νικόλα, είναι αυτή που πρέπει να δεις πρώτη. Βρίσκεται κοντά στο παλιό λιμάνι και προσφέρει ανάσες απομόνωσης και ξεκούρασης.

Αν έχεις πάει έστω και για μονοήμερη εκδρομή στις Σπέτσες, η μία παραλία που είδες είναι σίγουρα η Αγία Μαρίνα. Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού είναι πάντα γεμάτη νεολαία, ένα beach bar που συγκρίνεται με κείνα που βρίσκεις στα πιο διάσημα κυκλαδονήσια και αγαπιέται ιδιαίτερα από όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

Το «κρυφό διαμάντι» των Σπετσών, βέβαια, είναι η υπέροχη Κουνουπίτσα. Μια παραλία που θυμίζει καρτ ποστάλ, με διάφανα νερά και χρυσή άμμο, που κάνει το τοπίο εξωτικό.

Η Αγία Παρασκευή είναι η πιο ιδιαίτερη πλαζ που θα επισκεφτείς στις Σπέτσες. Μπορεί να μην είναι η πιο διάσημη, αλλά σίγουρα είναι η πιο επιβλητική με γαλαζοπράσινα νερά και πυκνή βλάστηση, που θα μπει στη λίστα των πιο όμορφων παραλιών που έχεις δει στη ζωή σου.

Ένα μικρό νησί, δεκάδες καταπληκτικές επιλογές, ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σου. Αυτές είναι οι Σπέτσες, μια μικρογραφία του ιδανικού τόπου που θες να βρεθείς για να αποσυμπιεστείς από την καθημερινότητα.

Για το βράδυ…

Το κέντρο των Σπετσών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών στις βραδινές εξορμήσεις τους. Η πόλη είναι γεμάτη από μαγαζιά για φαγητό, καφέ, ποτό και ονειρικά cocktails σε φόντο παραμυθένιο.

Είτε αποζητάς έντονη διασκέδαση, είτε προτιμάς να αράξεις σε ένα μεζεδοπωλείο και να απολαύσεις τη ρακή σου συνοδευόμενη από καλό φαγητό, θα ικανοποιηθείς.

Για τους λάτρεις του αθλητισμού

Τα τελευταία χρόνια το νησί πρωταγωνιστεί και στο χώρο του αθλητισμού, λόγω του διάσημου Spetsathlon. Αυτό δεν είναι τυχαίο μιας και το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία, λόγω των εξαιρετικών μονοπατιών του σε κατάφυτα τοπία, αλλά και για ποδηλατάδα. Η πρόταση μας είναι να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και να ξεχυθείς σε εξορμήσεις, πλάι στη φύση.

Αν, από την άλλη, αγαπάς τα θαλάσσια σπορ, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις καταδύσεις, ψάρεμα και θαλάσσιο σκι. Μια βόλτα με το σκάφος στη σπηλιά Μπεκίρη, θα σου χαρίσει τις πιο ωραίες φωτογραφίες του καλοκαιριού σου και υπέροχα τοπία. Αν έχεις χρόνο, μην το παραλείψεις.

Πριν επισκεφτείς τις Σπέτσες πρέπει να ξέρεις πως όλο το νησί «περπατιέται» με τα πόδια, ενώ τα θαλάσσια ταξί θα σε οδηγήσουν στις μη προσβάσιμες παραλίες. Μην ξεχάσεις να κλείσεις το κατάλυμά σου όσο το δυνατόν συντομότερα, αφού οι Σπέτσες αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σαββατοκύριακο.

Οι Σπέτσες ενδείκνυνται για διακοπές με φίλους, παρέα, σχέση και οικογένεια. Είναι ένα από τα πιο «ολοκληρωμένα» νησιά της χώρας και διατηρεί ακόμα και σήμερα τη μοναδικότητα του.

Μήπως βρήκες που θα περάσεις το ερχόμενο τριήμερο;

διακοπέςΣπέτσεςνησιά για τριήμερο