Travel|06.07.2021 14:24

Οι παραλίες-διαμάντια της εξωτικής Ελαφονήσου είναι ακόμα ένας λόγος να πεις το «ναι» στην Πελοπόννησο

Newsroom

Ένας από τους απίστευτης ομορφιάς και πιο φημισμένους παγκοσμίως προορισμούς της Πελοποννήσου, η Ελαφόνησος, θεωρείται ένα από τα must-see μέρη της Ελλάδας και ενδείκνυται για όσους αγαπούν τα εξωτικά τοπία, τα γαλαζοπράσινα νερά, τις μεγάλες αμμουδερές ακτές  και την ηρεμία.

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του όρμου της Νεάπολης Λακωνίας και αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς. Σίγουρα σε παρέες που έχεις βρεθεί θα έχεις ακούσει για την διάσημη παραλία του Σίμου, η οποία φιλοξενεί και ένα από τα πιο διάσημα κάμπινγκ στην Ελλάδα, όμως το νησί δεν είναι μόνο αυτό.

Η πρωτεύουσα της Ελαφονήσου είναι ο ομώνυμος οικισμός, ο οποίος στέκει στην βόρεια πλευρά του νησιού και είναι γεμάτος με γραφικά ταβερνάκια, καφέ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καταλύματα.

Για να φτάσεις στα υπέροχα νερά της πρέπει να πάρεις το ferry από την Πούντα, την απέναντι λακωνική ακτή που απέχει μόλις 500 μέτρα. Τα δρομολόγια είναι συχνά, ιδιαίτερες τους μήνες αιχμής και έτσι δεν θα δυσκολευτείς καθόλου για να φτάσεις. Πρέπει να ξέρεις πως δεν γίνονται προκρατήσεις, οπότε το εισιτήριο σου θα το βγάλεις από το λιμάνι της Πούντας πριν την αναχώρηση.

Πού θα κολυμπήσεις

Η εξωτική παραλία του Σίμου θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη της Ευρώπης και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO προστατευόμενη περιοχή. Τα διάφανα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα, οι κέδροι μου δίνουν χρώμα βουτώντας στο νερό και οι ψηλοί αμμόλοφοι κάνουν το μέρος σαγηνευτικό. Η παραλία χωρίζεται σε δύο ακτές, τον Σίμο και το Σαρακήνικο και είναι οργανωμένη με μαγαζιά εστίασης και beach bars. Αν θέλεις, όμως, να αράξεις πιο χαλαρά με ομπρέλα και ψάθα, έχεις πολύ χώρο να το κάνεις.

Unsplash

Η Λεύκη είναι ένας μικρό επίγειος Παράδεισος, πιο ήσυχος, αλλά εξίσου όμορφος. Τα διάφανα νερά και τα ροζ κοράλλια δίνουν έξτρα ομορφιά. Δίπλα στον οικισμό της Ελαφονήσου θα συναντήσεις τον όμορφο Καλόγερα, σημείο που θα πας για να επιδοθείς σε windsurfing, kitesurfing και surfing.

Αμμόλοφους, κέδρους, ροζ κοράλλια και τέλεια θέα με ηλιοβασίλεμα θα βρεις και στην παραλία της Παναγιάς.

 

Αν πάλι προτιμάς τις πιο ήσυχες, αλλά εξίσου όμορφες παραλίες, το Κοντογόνι, ο Αγλύφτης -η μοναδική βοτσαλωτή παραλία του νησιού- θα σου δώσουν αυτό που ψάχνεις. Ομορφιά, ηρεμία και καταπληκτικά νερά.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις, είναι να πάρεις τη μάσκα σου, μιας και κοντά στις ακτές του νησιού βρίσκεται βυθισμένη μια αρχαία βυθισμένη πολιτεία, που σε καλεί να την ανακαλύψεις.

Αν σκέφτεσαι σοβαρά την επιλογή της Ελαφονήσου για το καλοκαίρι, σου συστήνουμε να κλείσεις το κατάλυμα σου άμεσα, αφού το νησί πλημμυρίζει από κόσμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μια οικονομική λύση για διαμονή είναι το χωριουδάκι Βιγκλάφια, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ελαφόνησο, στην οποία θα πηγαίνεις κάθε μέρα με το καραβάκι σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, σε περιμένει να την ανακαλύψεις, μιας και είναι απόλυτα άδικο να μην το έχεις κάνει ως τώρα!

Ελαφόνησος