Travel|08.07.2021 10:46

Ερωτοσπηλιά: Η αμμουδερή παραλία με τα διάφανα νερά που… δεν απευθύνεται σε ζευγάρια

Newsroom

Ο Ιούλιος μόλις ξεκίνησε και για πολλούς από εμάς, η καλοκαιρινή άδεια αργεί ακόμα αρκετά. Ε και; Αξίζει να απογοητευόμαστε; «Όχι», είναι η απάντηση.

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θα καθυστερήσουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε κάποια από τις ειδυλλιακές παραλίες των πανέμορφων ελληνικών νησιών και έχεις ανάγκη να «σπάσεις» τη μονοτονία της πόλης τις ημέρες που απομένουν μέχρι την άδειά σου με μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αττική, σου έχουμε την καλύτερη επιλογή: Tην αγαπημένη Ερωτοσπηλιά. Ή αλλιώς, το Λιμανάκι των Ερωτευμένων, ονομασία άκρως παραπλανητική, όπως φαίνεται.

Περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένας μικρός αλλά πανέμορφος κόλπος, που λόγω της μοναδικής ομορφιάς του είναι πολύ δημοφιλής στους Αθηναίους.

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή παραλία με χρυσή αμμουδιά και διάφανα, καταγάλανα νερά, που βλέποντας την θα ξεχάσεις πως βρίσκεσαι σχεδόν μισή ώρα μακριά από το σπίτι σου.

Με σνακ, μπύρες και κιθάρες…

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ερωτοσπηλιάς – εκτός από την ομορφιά της φυσικά – είναι πως είναι πλήρως προφυλαγμένη από μελτέμια και πως αν και πλήρως ανοργάνωτη, έχει τόσα δέντρα που θα προφέρουν σκιά. Την Ερωτοσπηλιά θα την συναντήσεις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον οικισμό του Πόρτο Ράφτη και μια μικρή, ξύλινη καντίνα που ανοίγει τους θερινούς μήνες θα σου παρέχει καφέ, ροφήματα και πρόχειρα γεύματα.

Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο είναι πως η μικρή αυτή παραλία είναι πόλος έλξης νέων και για αυτό πρέπει να γνωρίζεις πως παρά το όνομά του, το παρεΐστικο κλίμα κυριαρχεί.

Μεγάλες ή μικρές παρέες, οργανωμένες με σνακ και ψυγειάκια με μπίρες και κιθάρες δίνουν την αίσθηση της κατασκήνωσης και αποπνέουν ζωντάνια και αίσθηση ελευθερίας.

Πριν ξεκινήσεις με την παρέα σου για την Ερωτοσπηλιά πρέπει να γνωρίζεις πως σχεδόν πάντα η παραλία ξεχειλίζει από κόσμο, για αυτό είναι καλύτερα να πας μια μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής ή να ξεκινήσεις πολύ νωρίς το πρωί για να επιλέξεις το σημείο που θα καθίσεις.

Τα απογεύματα στην Ερωτοσπηλιά θα απολαύσεις τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα, οπότε κοίτα να βρίσκεσαι εκεί.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο

Νέα μέτρα: Παράθυρο Γεωργιάδη για λειτουργία νυχτερινών κέντρων μόνο για εμβολιασμένους

PrintNightmare: Το κενό των Windows που δίνει σε χάκερς πρόσβαση σε υπολογιστές – Επείγουσα έκκληση από Microsoft

Εστίαση - Ψυχαγωγία: Πώς άνοιξαν σε άλλες χώρες και πώς στην Ελλάδα

Ερωτοσπηλιά