Travel|12.07.2021 13:38

Ένα κυκλαδονήσι αλλιώτικο από τ’ άλλα: Εκεί που τα καταγάλανα νερά συναντούν μια απίστευτη Χώρα και την έντονη νυχτερινή διασκέδαση

Newsroom

Ο μύθος λέει πως ο Απόλλωνας αποκάλυψε το κρυμμένο νησάκι της Ανάφης στους Αργοναύτες για να τους σώσει, καθώς ως τότε εκείνο παρέμενε άγνωστος προορισμός. Η αλήθεια είναι πως και η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ, μιας και ανάμεσα στα πιο κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων, η Ανάφη στέκει εκεί μοναχική και πανέμορφη, μόνο για εκείνους που μπήκαν στον πειρασμό κάποτε να την ανακαλύψουν και τελικά της τάχθηκαν αιώνια.

Η Ανάφη είναι ένα μεσαίο σε μέγεθος κυκλαδονήσι και βρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο του συμπλέγματος, πολύ κοντά στην Σαντορίνη.

Το νησί φημίζεται για τις ανέγγιχτες παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά, την αίσθηση ελευθερίας και χαλαρότητας που χαρίζει καθώς και τα τόσο ιδιαίτερης αισθητικής μπαράκια του που κρατούν τη νύχτα ζωντανή.

Με δύο λόγια, το νησί της Ανάφης είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ζουν στο έπακρον το ελληνικό καλοκαίρι της ζωντάνιας, της ομορφιάς και της ηρεμίας, παράλληλα.

Η Χώρα του νησιού

Ο κύριος οικισμός της Ανάφης είναι μια από τις ομορφότερες και πιο παραδοσιακές Χώρες των Κυκλάδων, καθώς συγκεντρώνει όλα αυτά που αναζητάς στη βραδινή σου βόλτα στο νησί. Ιδιαίτερη αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική με κυρίαρχο στοιχείο το λευκό και το μπλε χρώμα, πλακόστρωτα σοκάκια που σε προκαλούν σε βόλτες και φωτογραφίες και μικρά όμορφα καφενεδάκια που ενδείκνυνται για μυσταγωγικές νύχτες.

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της όμορφης Ανάφης που δεν πρέπει να χάσεις για κανένα λόγο, είναι ο Βράχος. Ο δεύτερος μεγαλύτερος μονόλιθος της Ευρώπης, ύστερα από το Γιβραλτάρ. Η αίσθηση που σου αφήνει μοναδική και η θέα θα σου κόψει την ανάσα.

Πού κολυμπάμε

Η Ανάφη είναι γεμάτη παραλίες που πρέπει να ανακαλύψεις.

Ο Ρούκουνας αποτελεί το «δυνατότερο χαρτί» του νησιού μιας και πρόκειται για την πιο δημοφιλή παραλία και όχι άδικα. Μεγάλη, αμμώδης, με νερά κρυστάλλινα και καταγάλανα που σου κόβουν την ανάσα. Τους μήνες αιχμής θα συναντήσεις πολύ κόσμο και πολλούς campers, μιας και η Ανάφη είναι νησί ιδανικό για camping. Εκεί θα βρεις και μία παραδοσιακή ταβέρνα που θα κάνει τη διαμονή σου ακόμα πιο ευχάριστη.

Μια από τις πιο λατρεμένες παραλίες της Ανάφης για τους γνώστες του νησιού είναι το Κλεισίδι. Γαλαζοπράσινα νερά, αλμυρίκια για να βρεις σκιά και δύο ταβέρνες με εξαιρετική θέα που θα σε κρατήσουν εκεί ως αργά το απόγευμα.

Αν βρίσκεσαι στο νησί με το έτερον ήμισυ και αποζητάς την πιο μοναχική και γραφική ακτή, πήγαινε στο σχεδόν ερημικό Κατσούνι. Θα χρειαστείς 15 λεπτά περπάτημα, αλλά το συγκλονιστικό τοπίο θα σου πάρει την όποια ταλαιπωρία.

Όταν θα πέσεις σε νότιους ανέμους, γεγονός που θα σε δυσκολέψει στο να βρεις ιδανική παραλία, θυμήσου τον απάνεμο Λιβόσκοπο με την ξανθή άμμο και τα συγκλονιστικά νερά.

Ακόμα και αν οι διακοπές σου θες να είναι χαλαρές και ήρεμες, αφιέρωσε ένα βράδυ στο after bar του νησιού, τις θρυλικές Χάντρες. Πρόκειται για ένα ωραίο κλαμπάκι που χαρίζει ξέφρενη διασκέδαση, καθαρά ποτά και στο τέλος, το πιο ωραίο αιγαιοπελαγίτικο ξημέρωμα.

Σε μια χώρα γεμάτη νησιά για κάθε γούστο, η Ανάφη είναι εκεί, μυστήρια και προσιτή για εκείνους που δεν έχουν αποφασίσει ακριβώς ποιο είδος διακοπών θέλουν να επιλέξουν.

Πρόκειται για ένα από τα πιο «πλήρη» νησιά του Αιγαίου, που όσοι πάνε μια φορά, δεν την αφήνουν ποτέ.

Ανάφη