Travel|11.07.2021 08:17

8+1 παραλίες όνειρο, που όμως υπάρχουν στην πραγματικότητα

Newsroom

Φτιαγμένος από 71% νερό, 95,5% του οποίου βρίσκεται στους ωκεανούς, ο πλανήτης μας είναι διάσπαρτος από χιλιάδες υπέροχες παραλίες - για όλα τα γούστα και όλες τις διαθέσεις. Πολλές από αυτές φυσικά βρίσκονται στην Ελλάδα, η ακτογραμμή της οποίας ξεπερνά τα 15.000 χιλιόμετρα, με την ελληνική επικράτεια να περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου.

Εδώ όμως δεν θα ασχοληθούμε με τις υπέροχες, ανεπανάληπτες, μοναδικές ελληνικές παραλίες, αλλά με 8+1 ονειρικές τοποθεσίες στον πλανήτη που μπορεί να βρίσκονται κάπως… μακριά, αλλά ψηφίζονται κάθε χρόνο από τα εξειδικευμένα ταξιδιωτικά περιοδικά στην κορυφή των εξωτικών προορισμών παγκοσμίως. Από τα Μπόρα Μπόρα και την Ταϊλάνδη στα Turks και Caicos στην Καραϊβική αυτές είναι εννέα παραλίες όνειρο που υπάρχουν στην πραγματικότητα και όχι μόνο στο … Instagram!

Matira Beach, Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

Τα νησιά Bora Bora βρίσκονται στη Γαλλική Πολυνησία και «πλέουν» στο Αρχιπέλαγος του Νότιου Ειρηνικού. Λένε ότι είναι το πιο κοντινό πράγμα στην τελειότητα ενός τροπικού παραδείσου που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Περιτριγυρίζονται από πεντακάθαρα νερά και διαθέτουν το πιο φωτεινό τιρκουάζ νερό στον κόσμο και τις πιο λεύκες από άμμο παραλίες, ενώ στην ενδοχώρα αχνοφαίνονται μυτερές κορυφές ηφαιστειογενών λόφων. Η πιο γνωστή παραλία των Bora Bora είναι η Matira Beach. Εδώ η άμμος είναι άσπρη πούδρα και το ηλιοβασίλεμα στο τιρκουάζ lagoon είναι μνημειώδες.

Grace Bay Beach, Turks and Caicos

Νοτιοανατολικά των Bahamas, τα Turks και Caicos είναι ένα γκρουπ περίπου 40 εξωτικών νησιών με τοπία που ζαλίζουν. Η περίφημη Grace Bay Beach, στο νησί Providenciales, είναι γνωστή για την έκταση και την κατάλευκη άμμο της. Η οκτώ χιλιομέτρων παραλία ψηφίστηκε κορυφαία όλου του κόσμου από το TripAdvisor το 2018. Δεν είναι μόνο τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά που την εξακόντισαν πρώτη στον κόσμο, αλλά και ένας από τους πιο μεγάλους κοραλλιογενείς υφάλους, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την ακτή, και τον επισκέπτονται για snorkeling πολλοί επισκέπτες. Η παραλία έχει και τα δικά της... δελφίνια!!

Camps Bay Beach, Cape Town, Νότια Αφρική

Δέκα λεπτά δρόμος από το Cape Town της Νότιας Αφρικής και η παραλία Camps Bay Beach συγκινεί με το όλο σκηνικό της. Τα νερά είναι σμαραγδένια και κρύα με ρεύματα που έρχονται κατευθείαν από την Ανταρκτική. Οι ντόπιοι την λατρεύουν και οι εικόνες φυσικού κάλλους στην ευρύτερη περιοχή είναι μοναδικές. Στη μία πλευρά της παραλίας Camps Bay είναι η μαλακή άμμος και τα κύματα και από την άλλη είναι ένα εντυπωσιακό σκηνικό με βραχώδης σχηματισμούς. Η Camps Bay είναι μόνο μία από τις πολλές παραλίες που βρίσκονται μόλις 20 λεπτά από το Cape Town. Εξίσου διάσημη η παραλίας Clifton Beaches, η πρόσβαση στην οποία έχει μεγαλύτερο κόπο.

Railay Beach, Ταϊλάνδη

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ταϊλάνδης, την οποία προτιμούν οι νεόνυμφοι είναι η Railay Beach. Βρίσκεται σε μία μικρή χερσόνησο και είναι προσβάσιμη με καραβάκι. Γυαλιστερή ολόλευκη ψιλή άμμος, και νερά γαλάζια που περιβάλλονται από γιγάντιους ασβεστολιθικούς σχηματισμούς (μέσα και έξω από το νερό), πυκνή ζούγκλα, γκρεμούς και σπηλιές.

Είναι ένας φυσικός χώρος γεμάτος περιπέτεια και πολύ δημοφιλής σε ζευγάρια που ψάχνουν ρομαντισμό κα αδρεναλίνη. Οι επισκέπτες κάνουν ορειβατικές εκδρομές και κολυμπούν ανακαλύπτοντας υποθαλάσσιες σπηλιές και μυστικές λίμνες. Εκεί και το πολυτελές resort Rayavadee, χαμένο σε μια καταπράσινη όαση…

Whitehaven Beach, Queensland, Αυστραλία

Ψηφίζεται συνεχώς ως μία από τις κορυφαίες παραλίες της Αυστραλίας και του κόσμου και η θέα της φέρνει… δάκρυα στα μάτια! Η παραλία Whitehaven (Δηλαδή λευκός παράδεισος) βρίσκεται σε ένα νησί της ακτής Queensland στην άκρη του Μεγάλου (και υπέροχου!) Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας. Προσβάσιμη με σκάφος, υδροπλάνο ή ελικόπτερο, καλύπτει επτά χιλιόμετρα λαμπερής άμμου με τιρκουάζ νερά που κόβουν την ανάσα.

Η παραλία βρίσκεται στο νησί Whitsunday, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του συμπλέγματος των 74 νησιών. Στο Hill Inlet βγαίνουν οι περισσότερες selfies για το Instagram, ενώ και η τοποθεσία Tongue Point είναι εξίσου μαγευτική. Πολλοί έρχονται ημερήσια εκδρομή από το την Airlie Beach της ενδοχώρας και φυσικά απολαμβάνουν βουτιές και snorkeling στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο… τον μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος αποτελείται και σχηματίζεται από δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς οργανισμούς, τα κοράλλια, ένα είδος πολύποδων και είναι ορατός από το διάστημα. Ο ύφαλος είναι σημαντική πηγή βιοποικιλότητας και αποτελεί από το 1981 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Pink Sands Beach, Harbour Island, Μπαχάμες

Δεν ξέρουμε αν είναι πιο ροζ από το δικό μας Ελαφονήσι στην Κρήτη, πάντως η παραλία Pink Sands στο Harbour Island στις Μπαχάμες μοιάζει σουρεαλιστική. Ειδικά - όπως λένε- το ηλιοβασίλεμα και κατά την ανατολή του ηλίου το ροζ θέαμα σε αυτή τη γωνιά του κόσμου είναι εντυπωσιακό ή για να το πούμε ιντσταγκραμικά, το θέαμα είναι #NoFilter. Η πέντε χιλιομέτρων ροζ παραλία έχει πλάτος σε κάποια σημεία μέχρι και 30 μέτρα. Το χρώμα της άμμου προέρχεται από μικροσκοπικά κοράλλια που ζουν στους υφάλους. Τα νερά είναι πολύ ήρεμα και σχετικά ρηχά.

Tulum, Μεξικό

Στη… ριβιέρα των Μάγιας και περίπου δύο ώρες οδήγηση μακριά από το από το χάος του Κανκούν, φτάνει κανείς στην λευκή αμμουδιά του Τουλούμ. Γαλάζια νερά με φόντο τα αρχαία μνημεία των Μάγιας κάνουν αυτή την παραλία να ξεχωρίζει από τις άλλες. Προστατευμένο από την UNESCO, η άλλοτε οχυρωμένη πόλη του Τουλούμ ήταν από τις τελευταίες που έχτισαν οι Μάγια και οι αρχαιολογικές τοποθεσίες της είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένες. Στην περιοχή βρίσκεται και το Sian Ka'an Biosphere Reserve, που προστατεύει μισό εκατομμύριο στρέμματα υφάλων, δασών, αμμόλοφων και σπηλαίων. Ένα επίσης θαύμα της φύσης!

Polihale Beach, Kauai, Χαβάη

Και μόνο η λέξη … Χαβάη αρκεί για να ταξιδέψει το μυαλό μας σε μαγικές τοποθεσίες Η Polihale Beach είναι μία από τις παραλίες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης αυτής της εξωτικής γωνιάς του κόσμου. Δέκα επτά μίλια λευκής άμμου, προστατευόμενη από το Polihale State Park, αυτή η παραλία έχει το μεγαλύτερο μήκος από όλες στην Χαβάη. Αμμόλοφοι και κάκτοι δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για ηλιοβασίλεμα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ηλιοβασίλεμα, βόλτα στην παραλία και παιχνίδια επιτρέπονται, το κολύμπι όμως είναι μάλλον…επικίνδυνο καθώς τα υπόγεια ρεύματα είναι πάρα πολύ δυνατά.

Petite Anse, Mahe, Σεϋχέλλες

Ασφαλώς κάτι θα ήξερε η Πωλίνα με το «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες»... «Απλωμένες» στον Ινδικό Ωκεανό οι Σεϋχέλλες διαθέτουν δεκάδες όμορφες παραλίες μικρές και μεγάλες, αλλά μία αναφέρεται σταθερά στους οδηγούς και στις λίστες με τις top παραλίες του κόσμου. Η Petite Anse είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Με φόντο λόφους από γρανίτη και πυκνή ζούγκλα στο νοτιοδυτικό σημείο του Mahe, αυτή η «ασημένια» παραλία είναι το στολίδι των Σεΰχελλών.

Πηγή: planetware.com
*(Το Planetware συμπεριέλαβε και την υπέροχη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο)

Όλες οι ειδήσεις

Sharon Stone: Ο σκηνοθέτης του Bασικού Ενστίκτου ξεκαθαρίζει «Ήξερε τι θα φαινόταν στο σταυροπόδι»

Angelina Jolie: Ξανά στα δικαστήρια με Brad Pitt - Θέλει να ξεπουλήσει το σατώ με τα κρασιά

Robbie Williams: Χαμός στη Μύκονο με τον ποπ σταρ - Καραντίνα στην Καραϊβική

Τάκης Παπαματθαίου: Είναι δυνατόν ο Σάκης Ρουβάς εν μία νυκτί να παίξει αρχαία τραγωδία;

διακοπέςΚέιπ Τάουνπαραλίεςκαλύτερες παραλίεςΑυστραλίαΧαβάη