Travel|26.07.2021 07:37

Ηρακλειά: Το next big thing των Κυκλάδων είναι η πιο «δυνατή» πρόταση για τον Αύγουστο

Newsroom

Ξεκούραση, ηρεμία, χαλάρωση και ασφάλεια. Αυτό το καλοκαίρι που ξεδιπλώνεται μπροστά μας μπορεί αλλιώς να το περιμέναμε, αλλά τελικά αλλιώς μας βγήκε. Αν βρίσκεσαι και εσύ σε κατάσταση αναζήτησης ενός νέου τόπου που θα σου προσφέρει όλα τα παραπάνω και θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις την ένταση του δύσκολου χειμώνα που πέρασε, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ηρακλειά.

Μπορεί να σου κάνει εντύπωση το όνομα -ακόμα και να μην το έχεις ακούσει ποτέ-, όμως πρόκειται για το next big thing των Κυκλάδων, που δεν θα αργήσει να γίνει ευρέως γνωστό και να πλημμυρίσει από κόσμο. Για την ώρα, το μαγικό αυτό νησί το χαίρονται οι λίγοι που το γνωρίζουν και το ψηφίζουν κάθε χρόνο.

Η Ηρακλειά είναι το μεγαλύτερο και πιο δυτικό νησί των Μικρών Κυκλάδων και έχει φανατικούς θαυμαστές από όλη την Ελλάδα. Λέγεται δε, πως οι «πιστοί» της δεν θέλουν να βλέπουν αφιερώματα σε εκείνη, μιας και δεν επιθυμούν το μυστικό αυτό διαμάντι να γίνει ευρέως γνωστό. Κάτι που φυσικά είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως θα συμβεί την προσεχή δεκαετία.

Η συμπυκνωμένη τελειότητα

Ένα νησί, δύο οικισμοί, κάποια γραφικά καταλύματα, πολλές μαγευτικές παραλίες, φυσικό τοπίο εντελώς μακριά από το αστικό περιβάλλον και λίγοι ντόπιοι που σε σκλαβώνουν με την αυθεντικότητα της ψυχής τους  και της υπέροχης φιλοξενίας τους.

Στην Χώρα και την Παναγιά, τους δύο οικισμούς του νησιού, θα βρεις γραφικά ταβερνάκια, μπαρ, μικρά καφέ, παντοπωλείο, atm και το περιφερειακό ιατρείο. Τίποτα περισσότερο δεν θα αποσπάσει την προσοχή σου από αυτό το γραφικό νησί που το μπλε και το λευκό εναλλάσσονται διαρκώς και η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική κυριαρχεί.

Πού κολυμπάμε

«Παντού» είναι η απάντηση σε αυτή την ερώτηση, μιας και κάθε δαντελωτή ακτή απαιτεί εξερεύνηση. Στον Άγιο Γεώργιο, την αμμώδη παραλία θα βρεις δέντρα που θα σου προσφέρουν σκιά και καταγάλανα νερά που θα σε ενθουσιάσουν. Το Λιβάδι απέχει περίπου 2 χλμ. από το λιμάνι και είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού που απέναντι έχει θέα τη Σχοινούσα. Τις μέρες που τα κυκλαδίτικα μελτεμάκια κάνουν εμφάνιση, πρέπει να πας στο απάνεμο κολπίσκο Τουρκοπήγαδο, με βότσαλο και διαυγή τιρκουάζ νερά.

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού, η Αλίμια, είναι πρσβάσιμη μόνο με καραβάκι που θα πάρεις από το λιμάνι. Είναι γνωστή για το υδροπλάνο που βυθίστηκε εκεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου το οποίο είναι ορατό ακόμα και από την επιφάνεια της θάλασσας. Οπότε πάρε μάσκα μαζί οπωσδήποτε!

Τι τρώμε;

Μικρός τόπος αλλά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά και το φαγητό η Ηρακλειά. Στο νησί θα βρεις εκλεκτό ψάρι, ολόφρεσκο και οικονομικό, αλλά θα και καταπληκτικό κατσικάκι σε ωραίες συνταγές και παραλλαγές.

Πώς θα πας στην Ηρακλειά

Το νησί είναι ιδανικό για να γίνει αφετηρία ή μέρος του λατρεμένου island hopping. Το νησί συνδέεται με την Αμοργό, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα, τη Νάξο, την Πάρο και τη Σύρο, μέσω του θρυλικού Σκοπελίτη.

Μέσα σε ένα καλοκαίρι με περίεργη διάθεση και αρκετή ανασφάλεια, η Ηρακλειά μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια, ηρεμία και ένα με τη φύση.

Ηρακλειά