Travel|26.07.2021 15:44

Σίκινος: Ήρεμες και εναλλακτικές διακοπές στο νησί των Κυκλάδων

Newsroom

Όμορφες παραλίες, γαλήνια και χαλαρή ατμόσφαιρα, άγρια τοπία και εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Στο μικρό νησί των Κυκλάδων, ιδανικό για ήρεμες και εναλλακτικές διακοπές η Άννα Σαρρή βρέθηκε τις μέρες που είναι όλοι στο πόδι, προς τιμή του 'Αγιου Παντελεήμονα. Του «ιαματικού» αγίου...

(copyright: carnetdevoyage.gr)

Έγραψα το όνομά μου στο τετράδιο που σημειώναμε ποιοι θα είμαστε εκείνη την εβδομάδα του Ιουλίου, στις γιορτές Σικίνου και για πόσες μέρες. Πιο πολύ γιατί ο δάσκαλός μας, των παραδοσιακών χορών, έβαλε τις φωνές, «γραφτείτε λουλούδια μου στον κατάλογο, να ξέρω πάνω – κάτω πόσοι θα είμαστε, μη δηλώνω 30 άτομα και σκάσετε μύτη 100 και το βουλιάξουμε το νησί».

(copyright: carnetdevoyage.gr)

Ο Δήμος της Σικίνου, μας παραχωρούσε για τις γιορτές, το σχολείο για φιλοξενία, ενώ για τους πιο τολμηρούς, η παραλία στο Διαλισκάρι, ήταν διαθέσιμη, με την άδεια των αρχών, να κατασκηνώσουν ελεύθερα. Δεν ήμουν σίγουρη αν θα τα κατάφερνα, γιατί για Σίκινο τα δρομολόγια ήταν και είναι πολύ συγκεκριμένα και περιορισμένα, αλλά το σημείωσα τ΄όνομα στο τεφτέρι.

(copyright: carnetdevoyage.gr)

Θα έμπαινα στον «Αδαμάντιο Κοραή», έστω και μεσοβδόμαδα, κι έπειτα από μια κρουαζιέρα σε Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, αξημέρωτα θα ήταν, όταν θα πατούσα πόδι  στο νησί, την ώρα που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, το γλέντι θα ήταν στο τσακίρ κέφι, πάνω στη Χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται για τους εργαζόμενους – Το παρασκήνιο πίσω από την αύξηση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μετάλλαξη Δέλτα: Τον Αύγουστο η κορύφωση του 4ου κύματος – Καμπάνακι από ειδικούς για πάνω από 3.000 κρούσματα

Νέα μέτρα - Γεωργιάδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για click away σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αναστασιάδης ετοιμάζει αντίποινα για το άνοιγμα των Βαρωσίων

διακοπέςΣίκινοςΚυκλάδες