Travel|29.07.2021 07:46

Στον επίγειο παράδεισο της Γραμβούσας

Newsroom

Μπάλος, θαύμα της φύσης, εξωτικό τοπίο, σκηνικό απερίγραπτης ομορφιάς, γαλάζιος παράδεισος, μαγευτική παραλία.  Παρά δίπλα, τα δύο ακατοίκητα νησιά της Γραμβούσας, η Άγρια και η Ήμερη, κοντά στο ομώνυμο ακρωτήρι των Χανίων μόλις δύο μίλια βορειοδυτικά της λιμνοθάλασσας του Μπάλου. Ο Σπύρος Τσακίρης λάτρης της περιοχής εδώ και χρόνια, κατέγραψε εικόνες που κόβουν την ανάσα σ΄αυτό το ιδιαίτερο προορισμό στην Κρήτης.

Από που θα ξεκινούσε ετούτη η νέα "περιπέτεια", αν όχι από τον επίγειο παράδεισο που ακούει στο όνομα, ακρωτήρι Γραμβούσας...Η μέρα ήταν τόσο όμορφη και λαμπερή και η ατμόσφαιρα πεντακάθαρη, έβλεπα τα Αντικύθηρα τόσο καθαρά όσο ποτέ δεν τα ξαναδεί.

Η Μαρία, είχε ετοιμάσει τα απαραίτητα για το "πικ νικ", είχε όμως ξεχάσει την γραβιέρα, να μια καλή αφορμή για να δώσει τροφή στην "παιδική", όσο και εθιμοτυπική γκρίνια του Βασίλη.

Carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

Ανεβαίναμε τα κοφτερά βράχια προς το... μάτι, στην άκρη του γκρεμού. Η προσφιλής μας πρώτη θέση – στάση, όταν φτάναμε στο πάνω μέρος του τηγανιού, ερχόμενοι από Καλυβιανή.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

παραλίαΚρήτη