Travel|03.08.2021 08:13

Η Τζιά φέτος παίρνει την εκδίκησή της – Το πανέμορφο κυκλαδονήσι που επιτέλους δικαιώθηκε

Newsroom

Το πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων στην Αθήνα είναι η πανέμορφη Τζιά ή Κέα, ο προορισμός αυτός που περιλαμβάνει όλα εκείνα που αγαπάς να βλέπεις στο πιο δημοφιλές σύμπλεγμα της Ελλάδας.

Φέτος δε, λόγω της όλης κατάστασης, φαίνεται πως το καλοκαίρι της ανήκει.

Σε μια εποχή γεμάτη ανασφάλεια λόγω πανδημίας, στην οποία όλοι θέλουμε να μην απομακρυνθούμε ιδιαίτερα από την βάση μας και να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τα πολύωρα ταξίδια στα πλοία, η Τζιά μπορεί να μας εξασφαλίσει την ξεκούραση, την ηρεμία και τη γαλήνη που τόσο μας έχουν λήψει, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εκπτώσεις.

Η Τζιά φημίζεται για τα πλακόστρωτα σοκάκια της, την πανέμορφη Χώρα της, αλλά και τις παραλίες με τα καταπληκτικά νερά, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των δημοφιλέστερων τουριστικών θερέτρων.

Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια αναγνωρίστηκε από την εφημερίδα Telegraph ως «ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας.

Αμαρτία δεν είναι, λοιπόν, εσύ να μην την έχεις ανακαλύψει ακόμα;

Πού κολυμπάμε;

Η Τζια διαθέτει ακτές με ονειρεμένα νερά, με τις περισσότερες από αυτές να είναι οργανωμένες. Τα Ξύλα είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού με ολόχρυση άμμο, καταγάλανα νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η Συκαμιά, από τη μεριά της, είναι ίσως η πιο αγαπημένη παραλία της Τζιάς, έχοντας να μας παρουσιάσει εξωτικό περιβάλλον με νερά γαλάζια και ψηλά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά, ενώ οι Ποίσσες ενδείκνυνται για οικογενειακές εξορμήσεις μιας και τα νερά εκεί είναι ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά.

Τις ημέρες των μελτεμιών ο Οντζιάς, ο μικρός κόλπος που είναι προστατευμένος από αέρα θα σου δώσει την ευκαιρία για… ξέφρενο κολύμπι, την ώρα που ο Κούνδουρος αποτελεί επιλογή ιδανική για εσένα που αγαπάς τα beach bars και τα ωραία πάρτι.  

Η πανέμορφη Χώρα

Η Τζιά διαθέτει μια από τις πιο ωραίες χώρες του Αιγαίου, την γραφική Ιουλίδα. Στην Ιουλίδα μένουν οι περισσότεροι κάτοικοι και εκεί αξίζει να νοικιάσεις το κατάλυμά σου. Πρόκειται για μια Χώρα με γραφικά, πλακόστρωτα σοκάκια, μικρά μαγαζάκια για καφέ ή φαγητό, ασβεστωμένες αυλές και ωραίες βουκαμβίλιες. Στην Ιουλίδα θα συναντήσεις και το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο που δίνει άλλο αέρα στην απίστευτη ατμόσφαιρα του νησιού.

 

Τι τρώμε;

Τα μελισσοκομικά προϊόντα, το λουκάνικο Κέας και η λόζα, το αλλαντικό που θυμίζει προσούτο, είναι τα τρία τοπικά εδέσματα που πρέπει να δοκιμάσεις και να πάρεις μαζί σου στην Αθήνα φεύγοντας. Αν αγαπάς το κρασί, το νησί φημίζεται για το μαυρούδι, το οποίο θα βρεις σε όλα τα ταβερνάκια και τα εστιατόρια.

Η αλήθεια είναι μία: Μπορεί την αρχόντισσα Κέα να την έχουμε κάπως υποτιμημένη, λόγω κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα, φαίνεται, όμως, πως ήρθε η ώρα εκείνη να πάρει τη ρεβάνς και να έχει την τιμητική της.

Εδώ που τα λέμε, έπρεπε…

ΚέαΤζιάΚυκλάδες