Travel|08.08.2021 17:14

Είναι το Κονδύλι η ομορφότερη παραλία της Αργολίδας; «Και με το παραπάνω», είναι η απάντηση

Newsroom

Κονδύλι ή Άγιος Νικόλαος. Δύο ονόματα για μια ονειρικής ομορφιάς παραλία του νομού Αργολίδας, την οποία όποιος έχει την τύχη να ανακαλύψει, μαγεύεται και τελικά πάντα σε εκείνη επιστρέφει.Είτε για τις μονοήμερες αποδράσεις του, είτε για τις ολιγοήμερες. Εκείνες που περιλαμβάνουν το πανέμορφο Ναύπλιο και τη μαγεία εκείνου του ιδιαίτερου κομματιού της Πελοποννήσου. Έστω για μια μικρή στάση πριν την εβδομάδα των διακοπών του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγμα από την αρχή. Κάτι λιγότερο από 15 λεπτά μακριά από το γραφικό Ναύπλιο, υπάρχει μια παραλία που οι ντόπιοι θα σου αναφέρουν ως «Άγιο Νικόλαο», όμως στις ταμπέλες που θα πρέπει να ακολουθήσεις θα αναγράφεται ως «Κονδύλι».

Η θέα που θα συναντήσεις κατευθυνόμενος προς το Κονδύλι και πριν πάρεις την κατηφόρα για να την απολαύσεις, θυμίζει καρτ ποστάλ, αλλά και εικόνα που συναντάς κυρίως στις μαγευτικές ακτές των Επτανήσων. Σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Κι όμως, δεν είναι…

Νερά διαυγή, καταγάλανα και πάντα ήρεμα, με ολόχρυση άμμο και γύρω της ένα κατάφυτο τοπίο να την καλύπτει. Αυτό είναι το Κονδύλι. Για όσους έχουν κάνει διακοπές στην περιοχή, αυτή η παραλία είναι η καλύτερη και η πιο δελεαστική και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό.

Το Κονδύλι, βλέπεις, είναι μέρος ιδανικό για διακοπές ζευγαριών, για εξορμήσεις με την οικογένεια -μιας και ενδείκνυται για μικρά παιδιά- , για μεγάλες παρέες με διάθεση… αράγματος και κατασκήνωσης, για ό,τι βάλει ο νους σου.

Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, η οποία ωστόσο φέτος αφαιρέθηκε -όπως και στο Τολό-  λόγω απουσίας ναυαγοσωστών. Κι αυτό διότι στην προκήρυξη που έκανε ο Δήμος δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος. Ας επιστρέψουμε, όμως, στα ευχάριστα.

Ένα σημείο της είναι πλήρως οργανωμένο, με ένα ωραίο beach bar να δίνει ρυθμό και να κρατάει την νεολαία κοντά του. Από την άλλη, αν όλα αυτά δεν ανήκουν στη γκάμα προτιμήσεών σου, θα μπορέσεις να απολαύσεις την ηρεμία σου μακριά από τον πολύ κόσμο, σε διαφορετικό σημείο της παραλίας.

Πολύ κοντά της, θα βρεις γραφικά ταβερνάκια, μπαράκια και café, για να μη σου λείψει τίποτα στην εκδρομή σου. Τη θάλασσα, εξάλλου, είναι δεδομένο πως την έχεις απολαύσει.

Μην ξεχάσεις να βγάλεις καταπληκτικές φωτογραφίες στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που στέκει στην άκρη της ακτής και κάνει το τοπίο ακόμα πιο ειδυλλιακό και… με νησιώτικη αύρα.

Σκέψου μήπως δεν έχεις κανονίσει κάτι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μιας και το Κονδύλι αυτή την εποχή θα το βρεις στην καλύτερη εκδοχή του.

κονδύλι