Travel|09.08.2021 07:17

Καστελόριζο: Ζαφειρένιο στολίδι

Newsroom

H Μεγίστη πήρε το όνομα Καστελόριζο εξαιτίας των κόκκινων βράχων του λόφου όπου είναι κτισμένο το Κάστρο των Ιπποτών ή αλλιώς Καστέλο Ρόσο. Νησί στην άγονη γραμμή, διατηρεί κάτι από τον κοσμοπολιτισμό που του κληροδότησαν οι Ιταλοί κατακτητές, ενώ τα μικρά χρωματιστά αρχοντικά μοιάζουν σαν σκηνικό που επεκτείνεται γύρω από το λιμάνι. Η Ιωάννα Καρανάσιου το γύρισε σε μια μέρα και πήρε φεύγοντας ασύλληπτες εικόνες από τις γωνιές και τις παραλίες του.

Μονοήμερη στο Καστελλόριζο ή επισήμως «Μεγίστη», μπορεί να συνδυάσει κάποιος με πλοίο από τη Ρόδο για αναχώρηση και επιστροφή  σε δύο ως τέσσερις ώρες.

Ο χρόνος  γι’ αυτό το θαύμα ομορφιάς, ήταν λίγος. Η εμπειρία, συμπυκνωμένη. Οι αναμνήσεις ξετυλίγονται σα να επρόκειτο για δεκαήμερη παραμονή. Και πόσα δεν είδα…

Όλη τη χρονιά, είχα στο νου μου, το γιο μιας φίλης, που ήταν φανταράκι εκεί και μια συνάδελφο που ήταν διορισμένη. Έτσι πήρα την πληροφορία ότι  με το που θα κατέβω από το καράβι, που έφευγε 8.30 από τη Ρόδο, πρέπει να πάρω βαρκούλα, που θα με πάει στη «μπλε σπηλιά» ή «γαλάζια σπηλιά» ή «φώκιαλη» και στη συνέχεια να με αφήσει στο νησάκι Άγιος Γεώργιος για μπάνιο. Αυτό, έπρεπε να γίνει πριν τη μία το μεσημέρι γιατί μετά «φουσκώνουν τα νερά» όπως μου είπε και κλείνει η είσοδος της μπλε σπηλιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Καστελόριζοταξίδι