Travel|08.08.2021 08:35

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και η Αμμουλιανή είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους

Newsroom

Για τους βόρειους, η Χαλκιδική αποτελεί έναν επίγειος Παράδεισο τον οποίο δεν χάνουν ευκαιρία να διαφημίζουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Είναι το μέρος εκείνο το οποίο ουδέποτε θα μπορούσε να συγκριθεί με κανένα άλλο στη χώρα, την Ευρώπη, τον πλανήτη. Αντικειμενική άποψη ή όχι, έτσι έχουν τα πράγματα. Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, η Χαλκιδική στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει ανεξερεύνητο μέρος, που γεννά προσδοκίες και δημιουργεί εικόνες που κάνουν τη φαντασία να οργιάζει.

Αν έχεις βάλει στο πρόγραμμα για τις διακοπές του το βόρειο κομμάτι της χώρας, το κατοικήσιμο νησάκι της Χαλκιδικής «Αμμουλιανή», σε περιμένει για να κάνει και εσένα να μονολογήσεις πως… «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

Η Αμμουλιανή βρίσκεται 120 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και συνδέεται μαζί της με ferry boat από την παραλία Τρυπητή, σε ένα ταξίδι που διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά.

Το μικρό νησάκι των μόλις 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων αποτελεί μέρος που τα έχει όλα, με τα χρώματα που εναλλάσσονται να περιλαμβάνουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και το υπέροχο πράσινο των δέντρων να κυριαρχεί στο τοπίο.

Οι ήρεμοι κόλποι που θα συναντήσεις στο νησί, μπορούν να σε κάνουν να κολυμπάς μόνος σου σε πεντακάθαρα νερά, ενώ αν αποζητάς περισσότερη διασκέδαση, δεν θα μείνεις παραπονεμένος.

Πού κολυμπάμε

Η πρότασή μας είναι να επισκεφτείς κάθε παραλία του νησιού, μιας και δεν υπάρχει καμία ομοιομορφία στο είδος και την ομορφιά τους.

Η παραλία Αλυκές, η διασημότερη του νησιού και μια από τις πιο όμορφες της βόρειας Ελλάδας, θυμίζει κυριολεκτικά πισίνα. Είναι αμμουδερή, πλήρως οργανωμένη και διαθέτει φυσικά και μεγάλο κομμάτι ανοργάνωτο, αν προτιμάς την ηλιοθεραπεία μακριά από τη φασαρία και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στον Άγιο Γεώργιο θα κάνεις μπάνιο σε καταπράσινα νερά με θέα την Ουρανούπολη, ενώ μπορείς να καθίσεις στις ξαπλώστρες του εναλλακτικού beach bar χωρίς να τις χρεωθείς.

Και κρουαζιέρα στο μενού

Ενώ θα έχεις γυρίσει όλες τις υπέροχες παραλίες του νησιού, ετοιμάσου για την κρουαζιέρα στα νησάκια Γαϊδουρονήσι, Ποντίκι και Τηγάνι. Εκεί θα ευχαριστηθείς βουτιές σε κρυστάλλινα, σμαραγδένια και πεντακάθαρα νερά, ενώ θα απολαύσεις το γεύμα σου στα μικρά ταβερνάκια που υπάρχουν στην περιοχή.

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό κομμάτι της βόρειας Ελλάδας που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Έχει καταφέρει να κατέχει μεγάλο μερίδιο στην πίτα του τουρισμού της περιοχής, μιας και εκτός από την ομορφιά της, διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειαζόμαστε, χωρίς να χάνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Για όποιο είδος διακοπών και αν ανυπομονείς, η μικρή Αμμουλιανή θα σε κάνει ευτυχισμένο. Εκεί θα βρεις τα πάντα και φεύγοντας θα έχεις αφήσει ένα κομμάτι της καρδιάς σου για να ξαναγυρνάς με την πρώτη ευκαιρία.

Αμμουλιανή