Travel|10.08.2021 14:19

Καλώς ήρθατε στη Yanjin, τη στενότερη πόλη του κόσμου

Newsroom

Χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Nanxi, ανάμεσα στα απότομα βουνά της επαρχίας Yunnan της Κίνας, η επαρχία Yanjin θεωρείται ευρέως ως η στενότερη πόλη του κόσμου.

odditycentral.com

Κοιτάζοντας την κομητεία Yanjin από ψηλά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένας τέτοιος οικισμός υπάρχει στην πραγματικότητα. Η στενή έκταση χρήσιμης γης που βρίσκεται ανάμεσα στα ταραγμένα νερά του ποταμού Nanxi και τα απόκρημνα βουνά στις δύο πλευρές δύσκολα φαίνεται κατάλληλη τοποθεσία για μια πόλη περίπου 450.000 κατοίκων, αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη Yanjin τόσο ξεχωριστή. Μοιάζει περισσότερο με κάτι που θα περιμένατε να δείτε σε μια ταινία φαντασίας ή σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης κτιρίων παρά με μια σύγχρονη πόλη.

Στο στενότερο σημείο του, η Yanjin έχει πλάτος μόλις 30 μέτρα, ενώ το ευρύτερο τμήμα της πόλης έχει πλάτος περίπου 300 μέτρα. Διασχίζεται από έναν κεντρικό δρόμο σε κάθε πλευρά και παρόλο που η πόλη εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού, δεν φαίνεται να υπάρχουν πάρα πολλές γέφυρες.

Εκτός από την ακραία στενότητα, η Yanjin έχει και μια άλλη αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα. Επειδή η γη είναι ένα τόσο πολύτιμο αγαθό στην περιοχή, πολλές από τις πολυκατοικίες βρίσκονται ακριβώς στις όχθες του ποταμού και είναι χτισμένες πάνω σε πασσάλους που μοιάζουν με λεπτούς πυλώνες, ώστε να προστατεύονται από τις πλημμύρες σε περίπτωση που η στάθμη του νερού ανέβει.

Πλάνα που έχουν τραβηχτεί με drone από η Yanjin γίνονται viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια, αφήνοντας πολλούς να ξύνουν το κεφάλι τους για τον λόγο που κάποιος θα ήθελε να ζήσει σε μια τόσο στενή πόλη, όταν η Κίνα έχει τόσο πολύ πιο κατάλληλη γη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η περιοχή αυτή κατοικείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και πολλοί από τους ντόπιους δεν θα σκεφτόντουσαν να ζήσουν οπουδήποτε αλλού.

Δυστυχώς, αν και προκαλεί δέος, οι υποδομές της Yanjin φέρεται να έχουν εμποδίσει την οικονομική της ανάπτυξη. Όντας περιτριγυρισμένη από βουνά σε όλες τις πλευρές και με μόνο έναν κύριο δρόμο να διέρχεται από την πόλη, η επαρχία θεωρείται απρόσιτη από πολλούς.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο – Μήνυμα από 112 για εκκένωση του χωριού

Τσίπρας: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη που αγνόησε προειδοποιήσεις αλλά και το πόρισμα Γκολντάμερ

Φωτιά: Αντικατάσταση Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά ζητεί η Γεννηματά

Πρώτο θέμα σε διεθνή ΜΜΕ η φωτιά στην Εύβοια - Κάνουν τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες

Κίνα