Travel|12.08.2021 06:52

Επέστρεψες στην Αθήνα; Η παραλία των μυημένων στα νότια προάστια θα γίνει το αυγουστιάτικο καταφύγιό σου

Newsroom

Το πιο πιθανό είναι πως ακούγοντας το όνομα «Τσίου» θα ορκιζόσουν πως δεν υπάρχει τέτοια παραλία στην Αττική. Όμως θα έκανες λάθος. Η παραλία Τσίου είναι σχετικά άγνωστη στους Αθηναίους, όμως μία και μόνο φορά αρκεί για να την επισκεφτείς και ταχθείς αιώνιος λάτρης της, αφού  πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι που οι λίγοι προτιμούν να μην μάθουν ποτέ οι πολλοί.

Η παραλία με το περίεργο όνομα,  βρίσκεται λιγότερο από μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και σε πολύ κοντινή απόσταση από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, περιοχή την οποία μπορείς να επισκεφθείς παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη, έχοντας ολοκληρώσει το μπάνιο σου. Είναι, άλλωστε, γνωστό σε όλους πως μια βόλτα στο Σούνιο τα καλοκαιρινά βράδια μπορεί να είναι ισοδύναμη ακόμα και με μια βόλτα στο πιο ωραίο νησί, λόγω ατμόσφαιρας, τοπίου και ομορφιάς.

Η παραλία Τσίου -της οποία το όνομα, δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε ποιος εμπνεύστηκε και πώς- είναι μία πλήρως ανοργάνωτη ακτή, γι’ αυτό πριν την επισκεφτείς φρόντισε να έχεις προμηθευτεί όλα όσα χρειάζεται να έχεις μαζί σου. Καφέ, νερό και κάτι να φας, μιας και δεν θα βρεις κοντά στην περιοχή κάποιο μαγαζί για κάτι δροσιστικό και… κάτι χορταστικό.

Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα και γαλανά, γεγονός που συντελεί στο να έχει φανατικούς θαυμαστές που δεν την αλλάζουν με καμία άλλη της ευρύτερης περιοχής.

Στην ουσία πρόκειται για έναν μικρό κόλπο, με χρυσή άμμο και μερικά δέντρα τριγύρω που κάνουν το τοπίο ακόμα πιο όμορφο, ενώ σχεδόν ποτέ δεν την χτυπάει ο άνεμος, διότι και είναι προστατευμένη από τα μελτέμια.

Ενδείκνυται για μπάνιο με την παρέα, για εξορμήσεις με την οικογένεια, αλλά και για ζευγάρια, ειδικά αργά το απόγευμα που συνήθως θα την πετύχεις άδεια. Το ηλιοβασίλεμα σε εκείνο το σημείο είναι συγκλονιστικό και θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σου σημεία ρομάντζου στην πόλη.

Προσοχή όμως! Πριν φύγεις από το σπίτι βάλε στο GPS σου το Sounio Villas στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας, στα όρια με το Λαύριο και μόλις βρεις την πινακίδα που γράφει «Ακρωτήρι» θα ξέρεις πως έφτασες.

Πέντε λεπτά αργότερα, η παραλία Τσίου σε περιμένει για να σου πάρει σχεδόν μαγικά την κούραση και να σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μετά την πρώτη γνωριμία μαζί της θα έχεις αποκτήσει μία ακόμα αγαπημένη παραλία – καβάτζα εντός πόλης που από τη στιγμή εκείνη θα προτιμάς πιο συχνά από ό,τι πιστεύεις.

Εξάλλου αν ρωτήσεις τους μυημένους των παραλιών της Αθήνας, η συγκεκριμένη μπαίνει πολύ ψηλά στη λίστα των πιο αγαπημένων τους.

Και κάτι μας λέει πως είναι ό,τι πρέπει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…

παραλία Τσίου