Travel|17.08.2021 11:49

Για μονοήμερες αποδράσεις τώρα που τελείωσε η άδεια: Το μέρος – πρόκληση δίπλα στην Αθήνα που κάνει το καλοκαίρι να διαρκέσει μέχρι Οκτώβρη

Newsroom

Μπορεί ο Δεκαπενταύγουστος να πέρασε και συνειρμικά να νιώθουμε πως το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, όμως όλοι μας γνωρίζουμε πως οι ζέστες είναι ακόμα μπροστά μας και πως ακόμα και αν τελείωσε η άδεια, πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες για ωραίες διήμερες ή μονοήμερες εξορμήσεις στις ομορφιές της Ελλάδας.

Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση ενός κοντινού προορισμού που θα σου χαρίσει εκείνο το διάλειμμα που χρειάζεσαι το προσεχές Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για την ημέρα του ρεπό σου, ξέρουμε πολύ καλά πού ακριβώς πρέπει να βρεθείς.

Τον Σχίνο τον έχεις ακουστά;

Ο Σχίνος είναι μια παραθαλάσσια περιοχή στην Κόρινθο που ενδείκνυται για ολιγοήμερες εξορμήσεις. Πρόκειται για ένα σημείο της καταγάλανης Κορίνθου που βρίσκεται μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί σημαία για όσους αγαπούν να χάνονται σε κοντινά μέρη της πόλης με την πρώτη ευκαιρία.

Η παραλία του Σχίνου φημίζεται για τα γαλανά νερά της και το κατάφυτο τοπίο που της χαρίζει το όρος των Γερανείων, ενώ το μέρος δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σου εξασφαλίζει ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών σε όποιον επισκέπτη το επιλέξει. Πρόκειται για έναν άκρως αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές, εν μέσω πανδημίας, επιλέγει να «αγκαλιάζει» τους τουρίστες του προσπαθώντας να τους προσφέρει πολλά και να ζητήσει λίγα.

Στον Σχίνο θα βρεις παραλίες για κάθε γούστο, οι περισσότερες από αυτές άκρως οργανωμένες, τόσο που σε πολλές περιπτώσεις θα πιστέψεις πως βρίσκεσαι σε δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί.

Η πιο διάσημη παραλία της περιοχής είναι η ιδιαίτερη Μυλοκοπή, η οποία για πολλούς είναι και η ομορφότερη της Κορίνθου. Κρυστάλλινα νερά, κατάφυτο τοπίο και ευκαιρία να απολαύσεις το μπάνιο σου είτε σε πλήρη ηρεμία, είτε στο ωραίο beach bar της.

Από την άλλη, η παραλία Αλμύρα είναι αυτή που λατρεύουν οι κάμπερς, καθώς εκτός από όμορφα και πεντακάθαρα νερά, έχει και δέντρα που προσφέρουν σκιά και δροσιά, ακόμα και τις ημέρες του αδυσώπητου καύσωνα.

Οι Βαμβακιές είναι η παραλία εκείνη που πρέπει να επιλέξεις αν σου αρέσει το ρομάντσο και είσαι με το άλλο σου μισό. Θάλασσα μαγευτική και ένα καταπράσινο τοπίο κάνουν τη θέα από ψηλά να κόβει την ανάσα. Μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί θα ξεχάσεις πόσο κοντά στην Αθήνα βρίσκεσαι και αυτό από μόνο του την βάζει πρώτη στη λίστα των επιλογών μας για κοντινές αποδράσεις.

Ενώ η Λευκή, παίρνει 10 με τόνο χωρίς δεύτερη σκέψη...

Η παραλία Μικρά Στραβά είναι ένας απάνεμος κολπίσκος που ξεχωρίζει για τα πράσινα νερά του, χρώμα που δείχνει να παίρνει από τα δέντρα που σταματούν σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Θα την βρεις σχεδόν πάντα γεμάτη, αλλά μην ανησυχείς: θα υπάρχει χώρος και για σένα! Προτίμησέ τη το απόγευμα και θα ξετρελαθείς.

Τώρα είσαι πλέον ενήμερος πως λίγη μόλις ώρα μακριά από την Αθήνα, στην Κόρινθο, υπάρχει ένα μικρό μέρος που για κάποιους γίνεται από την πρώτη μέρα ο προσωπικός τους επίγειος Παράδεισος.

Και μετά την καταστροφική φωτιά τι;

Και κάπου εδώ θα αναρωτηθείς; Το μέρος δεν έχει χάσει την αίγλη του μετά την καταστροφική φωτιά του περασμένου Μαΐου; Πράγματι, το πευκοδάσος του Σχίνου δεν υπάρχει πλέον, με την οικολογική καταστροφή να είναι τεράστια και πολλούς λάτρεις του μέρους να έχουν πάψει να τον επισκέπτονται για να κολυμπήσουν στα νερά του.

Μέγα λάθος, καθώς η θάλασσα παραμένει εκπληκτική.

Μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Ο Σχίνος αξίζει ακόμα την επίσκεψή σου. Είναι κυριολεκτικά δίπλα σου και δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην τον έχεις ανακαλύψει μέχρι τώρα.

Πάρε μαζί σου καλή παρέα, μπόλικη διάθεση για νέες εικόνες και… το μαγιό σου και το τελευταίο που θα θυμάσαι όσο κολυμπάς στα νερά του είναι το ότι η καλοκαιρινή σου άδεια τελείωσε…

Σχίνος