Travel|21.08.2021 07:33

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Η Καραϊβική της Ελλάδας

Newsroom

Παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος σ’ ένα κλειστό θαλάσσιο κόλπο που γύρω του έχουν σχηματιστεί μικρά κατάφυτα νησάκια όπως ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος. Ο Γιάννης Βέλλης, κάθε χρόνο δίνει το παρόν στα εγχώρια «φιορδ», με τα ακαταμάχητα νερά και παρουσιάζει τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές τους.

Όταν θέλω να γράψω κάτι για τα Σύβοτα, σκέφτομαι χιλιάδες πράγματα, αγαπημένα πρόσωπα, κάνω πίσω. Μέρος, που θα ήθελα να ζούσα για πάντα. Όχι απαραίτητα γιατί έχει καταπληκτικές παραλίες, γιατί είναι η «Καραϊβική της Ελλάδας», όπως χαρακτηρίστηκε στην προβολή στα ΜΜΕ και δικαίως, αλλά γιατί τα συναισθήματα κυριαρχούν εδώ και με στέλνουν αλλού. 

Για μια ακόμη επισκέφθηκα πρόσφατα τα Σύβοτα, τα αγαπημένα μου Σύβοτα. Ως Θεσπρωτός, φυσικά χαίρομαι που τα έχουμε στο νομό μας. Με μερικούς τόπους δένεσαι, δεν σε νοιάζουν οι εποχές, ούτε οι άνθρωποι που περνάνε από εκεί. Μόνο οι δικοί σου άνθρωποι, τα συναισθήματα που έζησες μαζί τους. Στο λιμάνι, στα όμορφα στενά γύρω από αυτό, τις γειτονικές παραλίες. Αυτά είναι τα Σύβοτά μου, αυτά θα είναι για πάντα.

Διαβάστε περισσότερα στο: carnetdevoyage.gr

ΘεσπρωτίαΣύβοτα Θεσπρωτίας