Σύμη: Το νησί των Χαρίτων
NewsroomΈνας μικροσκοπικός γραφικός οικισμός που μοιάζει σαν να χτίστηκε για τις ανάγκες μιας ταινίας απλώνεται γύρω από το λιμάνι και αποτελείται από τον Γιαλό και το Χωριό. Δεν είναι μόνο τα αρχοντικά της που κάνουν τη Σύμη ακαταμάχητη, οι παράλιες και οι βόλτες στο νησί. Η Άννα Σαρρή κατέγραψε πως οι επιθυμίες των ανθρώπων φτάνουν στην "αγκαλιά" του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
Ήταν που είχα διαβάσει για το έθιμο με τα μπουκάλια και τα τάματα και στριφογύριζε συνέχεια στο μυαλό μου η σκέψη ενός ταξιδιού στην Σύμη. Όταν δεν μπορείς να φθάσεις στο μοναστήρι, βάζεις το τάμα σου σε ένα μπουκάλι και το ρίχνεις στη θάλασσα την αεικίνητη, την ταξιδεύτρα, να το πάρει μαζί της, μες τα νερά του Αιγαίου, λένε οι πιστοί.
Κάνεις προσευχή και με βαρκούλα την ελπίδα, το τάμα ξεκινά να διασχίσει τα χίλια, μύρια κύματα στα γκριζοπράσινα νερά του πελάγους.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
- «Εδώ αρμόδιος είμαι εγώ»: Πού αποσκοπεί η Τουρκία με τη διπλή αντι-NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο
- «Δεν του επέτρεπε να δει το παιδί» - Νέες μαρτυρίες για τη 40χρονη με την ατροπίνη στο Περιστέρι
- Ένα αρχαίο μνημείο γύρω από τον τάφο του Ιησού - Τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ
- Τα πιο παράξενα τρένα στον κόσμο: Η «μύτη του διαβόλου» και ο συρμός που περνά μέσα από πολυκατοικία