Travel|28.08.2021 08:57

Νάξος: Στη γειτονιά του Απόλλωνα

Newsroom

Απέραντες παραλίες με χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά, πυκνή βλάστηση που σπανίζει στις υπόλοιπες Κυκλάδες, πατάτες και τυριά με ...ονομασία προέλευσης.  Η Νάξος είναι όμως ξακουστή και για τα χωριά της, την ιστορία της, τα μνημεία της. Σε ένα από αυτά και συγκεκριμένα τον Απόλλωνα  "κόλλησε" ο Σπύρος Τσακίρης και όχι άδικα...Ενα απάνεμο λιμάνι με αρχαίο λατομείο, τον εξαιρετικό ημιτελή Κούρο του, αλλά και το πανηγύρι του Αη Γιάννη που γιορτάζει κάθε Αύγουστο στις 29.

«Θα πάρω το βαρκάκι μου, κι όλα τα ψαρικά μου και το μελαχροινάκι μου, που το χω στην καρδιά μου. Και γραμμή θα πάω ν' αράξω, στον Απόλλωνα στη Νάξο τούτο το καλοκαιράκι, γλύκα μου μελαχροινάκι Πρωί πρωί στο ψάρεμα, στην βάρκα και στο μπάνιο. Εγώ θα κάνω τον ψαρά, και εσύ τον καπετάνιο Και γραμμή θα πάω ν' αράξω... Του Αϊ Γιαννιού τον Αύγουστο, στο γλέντι το μεγάλο Θα πιούμε και στα κέφια μας, θα σε χορέψω μπάλο Και γραμμή θα πάω ν' αράξω...»

carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

Λέει σε ένα Ουσάκ, Συρτό (8/8), ο Γιώργος Κονιτόπουλος και μεταξύ μας, πολύ καλά τα λέει.

Απόπλου από Πειραιά, νωρίς το πρωί, το μάτι, έχει δεν έχει ανοίξει. Η Transalp φορτωμένη σαν USA Marine στην Kandahar. Δεν βαρυγκωμάει όμως.

Προορισμός η Νάξος, ποιος θα βαρυγκωμούσε;

Διαβάστε περισσότερα στο  carnetdevoyage.gr

Νάξος