Travel|31.08.2021 08:52

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Κύμη, φτάνεις στη Χήλη!

Newsroom

Από τις πυρκαγιές στην πολύπαθη Εύβοια, κατάφερε να βγει αλώβητη και προσφέρει, εκτός από ένα λιμάνι που συνδέεται με τη Σκύρο ιδανικό για ήρεμες διακοπές και μια υπέροχη θέα...  Όμορφη κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα λόφο που βλέπει στη θάλασσα συχνά αποκαλείται και «το μπαλκόνι στο Αιγαίο». Η Κάτια Παπαδοπούλου μας συστήνει την Κύμη και τις μεθυστικές μυρωδιές της, τις γειτονιές και τους φιλόξενους κατοίκους της.

Μυρωδιές από φρέσκια ρίγανη, χαμομήλι παντού, χαμογελαστοί, φιλόξενοι άνθρωποι, μια πόλη γεμάτη φως.

Είναι η Κύμη που όταν πηγαίνεις για πρώτη φορά σε ξετρελαίνει, σε μαγεύει, σε ηρεμεί. Χαλαροί ρυθμοί, ωραία μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά γλυκά κι οι πιο νόστιμοι και ψαγμένοι μεζέδες που μπορείς να γευτείς χωρίς καν να κουραστείς.

carnetdevoyage.gr/Kάτια Παπαδοπούλου

Επάνω στην πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία που δεν ξεχωρίζει από το προαύλιο της εκκλησίας, κάτω από πλατάνια ο Φάνης κι ο Γιώργος έχουν καταφέρει να προσφέρουν το ...Άλλο. Θα σε υποδεχτούν, θα ανοίξουν το σπίτι τους, θα σε κεράσουν τα καλούδια που έχει επιμεληθεί ο σεφ του μαγαζιού αλλά κι η γλυκιά μανούλα του Φάνη. Και όχι μόνο, θα σε ξανακαλέσουν να σε φιλοξενήσουν!

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

ΕύβοιαΚύμη