Travel|09.09.2021 13:05

Αχέροντας: Το ποτάμι των μύθων

Newsroom

Ο Αχέροντας, μήκους 50 περίπου χιλιομέτρων, είναι ποταμός που διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη «ἄχος», που περιγράφει τη βαθιά θλίψη, τη λύπη και τον θρήνο. Στην αρχαιότητα, το όνομα του και μόνο αρκούσε να εκφράσει την ιδέα του Άδη και του τρόμου, καθώς περιγραφόταν ως ο δρόμος για τον κάτω κόσμο. Στο σήμερα η Βάσω Βασιλαδιωτη μας περιγράφει μια διαδρομή, απέραντης ομορφιάς, ειδικά τώρα το φθινοπωρο.

carnetdevoyage.gr/ Bάσω Βασιλαδιώτη

Μπορεί ένα ποτάμι να σε ταξιδέψει στο μύθο; Να σου ανοίξει αόρατες πύλες, να σε οδηγήσει σε μυστικούς άγνωστους τόπους; Ο Αχέροντας, ο μυστηριώδης και αινιγματικός ποταμός της Ηπείρου,  κουβαλάει τους θρύλους του στο διάβα των αιώνων.

carnetdevoyage.gr/ Bάσω Βασιλαδιώτη

Και μπορεί σήμερα  να μην σε μεταφέρει στο βασίλειο του Άδη - ευτυχώς γιατί πολύ λίγοι ήταν αυτοί που επέστρεψαν - σου αποκαλύπτει ωστόσο μιαν άγρια κι άχραντη ομορφιά που υπερβαίνει τα ανθρώπινα. Τοπίο δυναμικό, ανεξέλεγκτο, αδάμαστο, ο πιο πρόσφορος καμβάς για να υφάνει η ανθρώπινη φαντασία τον μύθο.

carnetdevoyage.gr/ Bάσω Βασιλαδιώτη

Στις «Πηγές του Αχέροντα το βλέμμα σου θα διατρέξει με δέος τις ράχες των πανύψηλων κάθετων βράχων του φαραγγιού που μοιάζουν απόρθητοι.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο αντίο - Συγκλονιστικές στιγμές στην Κρήτη

Εμβολιασμοί: Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας - Πέτσας: Τεράστιο θέμα στην αστυνομία

Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από Δευτέρα- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ράλι Ακρόπολις: Το «ράλι των Θεών»... μαρσάρει ξανά στην Ελλάδα

ΠοτάμιταξίδιΠρέβεζαΘεσπρωτίαΙωάννινα