Travel|11.09.2021 07:24

Zάκυνθος: Στη γειτονιά των Καρέτα

Newsroom

Το θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου βρίσκεται κατά μήκος της νότιας ακτής από το Ακρωτήρι Μαραθία μέχρι την παραλία του Γέρακα και περιλαμβάνει τόσο τις περιοχές προς το εσωτερικό του νησιού στις παραλίες Λίμνη Κερί, Λαγανάς και Καλαμάκι, όσο και τις Στροφάδες που είναι δύο νησίδες σε απόσταση πενήντα ναυτικών μιλίων νότια της Ζακύνθου.  Εκτός από την θαλάσσια χελώνα και την μοναχή φώκια μέσα στο πάρκο γίνεται προσπάθεια διάσωσης και άλλων ειδών ζώων. Η Εβίτα Ταμπάκη που έζησε χρόνια στο νησί, μας ξεναγεί στο πρότυπο αυτό χώρο.

carnetdevoyage.gr/ Eβίτα Ταμπάκη

Μια συννεφιασμένη μέρα του φθινόπωρου, αποφάσισα να επισκεφθώ τη μαγευτική παραλία του Γέρακα, στο Βασιλικό Ζακύνθου ·μια παραλία σωτήρια για την Καρέτα καρέτα, όπως τουλάχιστον νόμιζα...

carnetdevoyage.gr/ Eβίτα Ταμπάκη

Ο Γέρακας είναι μία από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κι όσο κι αν αυτό είναι καλό για τη ζακυνθινή οικονομία, δεν είναι καθόλου καλό για το υπό εξαφάνιση θαλάσσιο είδος.

Περνώντας την κεντρική πύλη, όπου δεκάδες πινακίδες σε προειδοποιούν ότι η περιοχή προστατεύεται, μένεις άφωνος από τη μαγευτική θέα που αντικρίζεις από ψηλά ενώ, κατεβαίνοντας την ξύλινη ράμπα, νιώθεις στα πόδια σου τη λεπτή, χρυσαφένια άμμο και τα ρηχά, ζεστά, καταγάλανα νερά.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

χελώναΖάκυνθος