Travel|20.09.2021 16:39

Κεφαλόβρυσο Θεσπρωτίας: Στον «παράδεισο» της Λαγκάβιτσας

Newsroom

Δυο ποτάμια "αγκαλιάστηκαν" στην Ήπειρο, το ένα ο Καλαμάς, τ’ άλλο η Λαγκάβιτσα. Κάτω από τη γέφυρα όπου σμίγουν, στα καθαρά κρυστάλλινα νερά της Λαγκάβιτσας όταν ενώνονται με τη ροή του Καλαμά, βλέπουμε ξανά τη χροιά του νερού που κατεβαίνει από την Πίνδο. Για Ηπειρώτες όπως ο Γιάννης Βέλλης αλλά και επισκέπτες που γνωρίζουν αυτή την παραδεισένια γωνιά της Θεσπρωτίας, το Κεφαλόβρυσο είναι μια όαση δροσιάς το καλοκαίρι και μια μαγική εκδρομή για τώρα το φθινόπωρο.

carnetdevoyage.gr/Γιάννης Βέλλης

Παρότι μέναμε στις διακοπές μας στην Ήπειρο, σε ένα μέρος αρκετά δροσερό με υψόμετρο, όπως λέμε για τα ορεινά γενικότερα, στο χωριό μας, τα καλοκαίρια ψάχναμε, ιδίως για εκείνα τα ατελείωτα ζεστά μεσημέρια, σημεία δροσιάς έξω από αυτό. «Βόλτες δροσιάς» τις βαφτίζαμε και τέτοιες ήταν.

carnetdevoyage.gr/Γιάννης Βέλλης

Έτσι και τώρα, εδώ και μέρες, είχαμε αποφασίσει για το που θα πάμε. Κοντά σχετικά, όχι στο δρόμο μας, αλλά σίγουρα άξιζε. Σήμερα, είπαμε μεταξύ μας, δεν έχει θάλασσα, αλλά ποτάμι. Στο Κεφαλόβρυσο, στο ύψος της Λίστας Φιλιατών Θεσπρωτίας,  στις πηγές της Λαγκάβιτσας. Κάποιοι λίγοι, το είχαν επισκεφθεί πολύ παλιότερα, φυσικά επιμένανε για αυτό. Παρότι είχαμε μάθει τελευταία ότι μερικά αιωνόβια πλατάνια δεν υπήρχαν πια εκεί, από ένα μικρόβιο που κατέστρεψε πολλά από αυτά σε όλη την Ελλάδα.

carnetdevoyage.gr/Γιάννης Βέλλης

Διαβάστε τη συνέχεια στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση σε πανεπιστήμιο στη Ρωσία: Νεκρός ο δράστης, 8 νεκροί και 19 οι τραυματίες

Σταϊκούρας: Οι 2 πρώτες δόσεις ΕΝΦΙΑ μπορούν να καταβληθούν στο τέλος Οκτωβρίου

Οικονομική ενίσχυση 900 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα τα λάβουν

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μίλησε για toilet breaks, εμβόλιο και Harrods

Γιώργος Σεφέρης: 50 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή - Πώς αντέδρασε όταν κέρδισε το Νόμπελ

ΠοτάμιδιακοπέςΘεσπρωτία