Travel|21.09.2021 11:05

Νορβηγία: Εκεί όπου ζουν ακόμη Βίκινγκς

Newsroom

Οι Βίκινγκς ζούσαν στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Ισλανδία. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, εμφανίστηκαν ως εξερευνητές, πειρατές, έμποροι και μισθοφόροι. Η παρουσία τους υπήρξε καταλυτική για την ιστορία της Βόρειας Ευρώπης. Σήμερα, απόγονοι τους ζουν σαν νομάδες και δηλώνουν την παρουσία τους σε φεστιβάλ που γίνονται δυο φορές το χρόνο. Εκεί βρέθηκαν η Ευμορφία Ηλιάδου και ο Κωνσταντίνος Αδάμης, Έλληνες, κάτοικοι Νορβηγίας πλέον, που είδαν το παραμύθι να "ζωντανεύει" μπροστά στα μάτια τους.

carnetdevoyage.gr/ Eυμορφία Ηλιάδου, Κωνσταντίνος Αδάμης

Αν μου έλεγαν πριν από κάποια χρόνια, ότι  κάποτε θα βρεθώ να ζω σε σκανδιναβική χώρα, με τόσο διαφορετικό κλίμα και τόσο διαφορετική κουλτούρα, θα έλεγα ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο. Και όμως τελικά βρέθηκα να ζώ στη Νορβηγία, στη χώρα των Βίκινγκς. Των Βίκινγκς που ακούγαμε μόνο σε παραμύθια… Των Βίκινγκς που λόγω του σκληρού κλίματος και των δύσκολων συνθηκών, ξεκίνησαν το ταξίδι των εξερευνήσεων και των κατακτήσεων...

carnetdevoyage.gr/ Eυμορφία Ηλιάδου, Κωνσταντίνος Αδάμης

Ζω στο Σταβάνγκερ κι εδώ, όπως και σε όλη τη Νορβηγία , πραγματοποιούνται δυο φορές τον χρόνο, τα  Φεστιβάλ Βίκινγκς. Διαρκούν ένα διήμερο και  μπορεί να τα επισκεφτεί ο καθένας. Περίμενα λοιπόν να βρεθώ σε ένα παζάρι τύπου Μοναστηράκι, με πάγκους γεμάτους αναμνηστικά των Βίκινγκς. Δεν περίμενα σίγουρα να δω κάτι τελείως διαφορετικό. 

carnetdevoyage.gr/ Eυμορφία Ηλιάδου, Κωνσταντίνος Αδάμης

Διαβάστε τη συνέχεια στο carnetdevoyage.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα: Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού

ΣΥΡΙΖΑ: Από το επιτελικό στο αποτελεσματικό δημοκρατικό κράτος

ΗΠΑ: Ο κορονοϊός σκότωσε περισσότερους Αμερικανούς από την ισπανική γρίπη

Νορβηγίαβίκινγκταξίδι