Travel|28.09.2021 08:40

Μονή: Ο μικρός παράδεισος του Αργοσαρωνικού

Newsroom

Παγώνια και ελάφια που κυκλοφορούν ελεύθερα σχεδόν πάνω στο κύμα, ανάσες θαλασσινής αύρας, δίπλα σε καταγάλανα νερά, μονοπάτια σε συστάδες όμορφης βλάστησης. Κι όλα αυτά σε έναν μικρό παράδεισο απέναντι από την Αίγινα. Η Άννα Σαρρή πήρε τον...Ουρανό και βρέθηκε στη Μονή για λίγες αξέχαστες ώρες χαλάρωσης στη φύση.

Την ώρα που φθάσαμε στο γραφικό λιμανάκι της Πέρδικας, στην πιάτσα των θαλάσσιων ταξί, το καραβάκι αναχωρούσε! «Οι επόμενοι περιμένετε εδώ», είπε ο καπετάνιος, «έρχεται ο «Ουρανός» να σας πάρει!» Κάπως ακούστηκε αυτό με τον ουρανό, σαν υπόσχεση κι απειλή μαζί. Ο «Ουρανός» κατέφθασε, κι ο καπετάνιος φουριόζος, μ΄ένα σάλτο βρέθηκε στην προκυμαία, ασφαλίζοντας με άνεση μεγάλη, το μεταφορικό που θα μας περνούσε απέναντι, στην Μονή.

Ήμασταν εμείς οι επόμενοι «εισβολείς» του επίγειου παράδεισου, αυτού του μικρού νησιού του Αργοσαρωνικού, που στερείται μόνιμης ανθρώπινης κατοικίας και βρίσκεται ανάμεσα σε Αίγινα, Μέθανα κι Αγκίστρι. Παραταγμένοι στην σειρά, περιμέναμε να μπούμε στη βάρκα, με την σκέψη ότι έστω και για λίγες ώρες της μέρας, θα απολαμβάναμε την ηρεμία.

carnetdevoyage.gr/Άννα Σαρρή

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Αναβιώνει το «Ελλάς- Γαλλία συμμαχία»: Τι θα περιλαμβάνει η αμυντική συμφωνία

Σεισμός Κρήτη: Γιατί ήταν ιστορικός – Γιατί σημειώθηκαν τόσες ζημιές στο Αρκαλοχώρι

ΕΟΔΥ – Παναγιώτης Αρκουμανέας: Το παρασκήνιο πίσω από τις φήμες για παραίτηση

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Αυξήσεις - «φωτιά» έως και πάνω από 50%

Κορονοϊός: Η μεγαλύτερη πτώση στο προσδόκιμο ζωής από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Τι ισχύει για την Ελλάδα

ΑίγιναΑργοσαρωνικός