Travel|02.10.2021 14:10

Διήμερο στο Ναύπλιο – Όλα όσα αξίζει να απολαύσεις στην καρδιά του φθινοπώρου

Newsroom

Δεν υπάρχει Αθηναίος που να μην έχει επισκεφτεί το Ναύπλιο την άνοιξη ή το καλοκαίρι, για μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις, έστω και μία φορά στη ζωή του. Τώρα που η άνοιξη και το καλοκαίρι πέρασαν, είναι μια καλή ευκαιρία να δεις τον πανέμορφο και γραφικό αυτό τόπο στην καρδιά του φθινοπώρου, περίοδο που το Ναύπλιο είναι πραγματικά… το κάτι άλλο.

Το υπέροχο Ναύπλιο, βλέπεις, τον Οκτώβρη θα το βρεις στην πιο όμορφη, ιδιαίτερη και ρεαλιστική εκδοχή του. Ο εν λόγω προορισμός ενδείκνυται για τις διακοπές λίγο πριν τον βαρύ χειμώνα που χαρίζουν ανάσες ηρεμίας λίγο πριν πιάσουν τα κρύα.. Και  ήρθε η ώρα για να τις κανονίσεις.

Για να φτάσεις στο Ναύπλιο από το κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να οδηγήσεις μόλις 1,5 ώρα και τότε θα συναντήσεις το κόσμημα εκείνο που θα φορτίσει τις μπαταρίες σου σε χρόνο dt.

Ναύπλιο/Pixabay

Φτάνοντας στο Ναύπλιο, πρώτο σου μέλημα είναι να ανηφορίσεις στο Παλαμήδι. Ανεβαίνοντας τα 999 σκαλοπάτια, θα έχεις θέα τον Αργολικό κόλπο. Εκεί, θα βγάλεις τέλειες φωτογραφίες και θα αντιληφθείς την ομορφιά της φύσης σε όλο το μεγαλείο της. Περπατώντας στην πλακόστρωτη παλιά πόλη, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την παραδοσιακή ομορφιά της χωρίς τη λαοθάλασσα των προηγούμενων μηνών και έτσι θα νιώσεις πλήρως τη μαγεία της, αλλά θα δεις και πράγματα που δεν θα είχες καταφέρει να παρατηρήσεις ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Φθινόπωρο, η ιδανική εποχή να επισκεφτείς το Ναύπλιο

Ένα από τα σημεία που πρέπει να δεις οπωσδήποτε είναι το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι, που βρίσκεται χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Τα μέρη που αξίζει να δεις στο Ναύπλιο, τώρα που η θάλασσα και το κολύμπι δεν είναι προτεραιότητά σου, είναι το κτίριο της πρώτης Σχολής Ευελπίδων που στεγάζει πλέον το Πολεμικό Μουσείο, το βραβευμένο Λαογραφικό Πελοποννησιακό Μουσείο, το μοναδικό Μουσείο Κομπολογιού και φυσικά το Παιδικό Μουσείο.

Μία βόλτα με παιδιά στο Ναύπλιο του φθινοπώρου θα μπορούσε να θεωρηθεί εκπαιδευτική εκδρομή που συνδυάζει διασκέδαση και ξεκούραση. Πρόκειται για έναν υπέροχο και ευλογημένο τόπο πλούσιας ομορφιάς, που κάθε εποχή έχεις κάτι διαφορετικό να μας χαρίσει.

Ναύπλιο/Pixabay

Το Ναύπλιο τώρα είναι στην καλύτερη εποχή του και το καφεδάκι σου στην πλατεία, το φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα ωραία μπαράκια θα δώσουν λίγη παραπάνω ζωή στη βόλτα σου.

Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια, παρατηρώντας τα ιστορικά μνημεία και μυρίζοντας τα γιασεμιά που τώρα ανθίζουν στις ολάνθιστες αυλές, θα πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε παλιά πόλη περασμένης δεκαετίας.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις για ώρες ώστε να κάνεις μία ωραία εκδρομή, αφού όπως λέει και ο λαός «Το Ναύπλιο θα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή»…

Ναύπλιο