Travel|17.10.2021 16:16

Κρήτη: Σεργιάνι στο Περαχώρι των Ανωγείων

Newsroom

Ψηλά στο βουνό. Κι όχι οποιοδήποτε. Τον Ψηλορείτη. Εδώ όπου ακόμη υπάρχουν βεντέτες και οι πιο γηραιοί, κυρίως, κάτοικοι κυκλοφορούν ακόμη κεφαλοδεμένοι και με τα στιβάνια τους. Εδώ από όπου ξεκίνησαν το τραγούδι μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς θρύλους της Κρήτης. Από δω, το Περαχώρι Ανωγείων, δεν παραλείπει η Χριστίνα Μαραγκού να περάσει για μια στάση, κάθε φορά που ταξιδεύει στο νησί.

carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού

Κάποιες φορές, με το που πατάμε το πόδι μας σ' ένα μέρος, νιώθουμε πως υπάρχει ήδη εκεί ένα δικό μας κομμάτι. Σαν κάτι να έχουμε αφήσει πίσω μας, σε προηγούμενο χρόνο, και τώρα επιστρέφουμε για να το βρούμε... Έτσι ένιωσα κι εγώ την πρώτη φορά που πήγα στο Περαχώρι Ανωγείων.

carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού

Είχα διαβάσει ιστορίες για τα ξακουστά Ανώγεια (σύμπλεγμα οικισμών - μεταξύ αυτών και το Περαχώρι - το όνομα των οποίων οφείλεται στο ότι είναι χτισμένα στο ανώγειο μέρος του βουνού, δηλαδή στη “Άνω Γαία”), οπότε διέσχισα με ανυπομονησία τα 36 χιλιόμετρα που τα χωρίζουν από το Ηράκλειο και σκαρφάλωσα με το ενοικιασμένο μου αυτοκίνητο στις πλαγιές του Ψηλορείτη. 

carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμοί: 7 στα 10 κτίρια δεν πληρούν σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές

Άδωνις Γεωργιάδης στο ethnos.gr: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρυφτεί για όσα θα αποκαλυφθούν για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019»

Πώς φτιάχτηκε το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Οι επιστήμονες της BioNTech μιλούν για τον αγώνα τους

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πού και πότε ξεκινά η εφαρμογή της

Τούρκος αναλυτής στο OPEN: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα

ΚρήτηΑνώγεια