Travel|21.10.2021 10:15

Τζάντε: Στο ένδοξο κάστρο

Newsroom

Το Ενετικό Φρούριο της Ζακύνθου βρίσκεται στη θέση όπου κάποτε υπήρχαν τα τείχη της Αρχαίας Ακρόπολης Ψωφίδας. Οι επαναλαμβανόμενοι μεγάλοι σεισμοί που έπλητταν το νησί κατέστρεφαν και τα οχυρωματικά έργα με αποτέλεσμα να αναστηλώνονται συχνά. Η κατασκευή  των τειχών και των οχυρώσεων του Φρουρίου, που έχουν διασωθεί, ολοκληρώθηκε το 1646 από Ενετούς μηχανικούς με ντόπιους μαστόρους. Η Εβίτα Ταμπάκη που ανεβαίνει στο κάστρο κάθε φθινόπωρο, παρουσιάζει τα κτίσματα, τα μονοπάτια αλλά και την απαράμιλλη θέα στην πόλη.

carnetdevoyage.gr/Εβίτα Ταμπάκη

...Και αν δεις εκεί ψηλά στις πολεμίστρες ...θα δεις να σε κοιτάζουν μορφές...

carnetdevoyage.gr/Εβίτα Ταμπάκη

Κάπως έτσι ένοιωσα στην πρώτη επαφή μου με το κάστρο της πόλης της Ζακύνθου, πριν από πολλά χρόνια. Από τότε κάθε φορά που το επισκέπτομαι νοιώθω το ίδιο δέος και σεβασμό για κάτι που άντεξε χρόνο, σεισμούς και πολιορκίες. Παρόλο που αρκετά από τα κτίσματα κατέρρευσαν, η αίσθηση που έχεις όταν μπαίνεις από την κεντρική πύλη, είναι ότι θα πέσεις επάνω στον ιππότη που σε προσπερνά με το άλογο του, και ότι δίπλα σου περπατάνε Δεσποσύνες μιας άλλης εποχής.

carnetdevoyage.gr/Εβίτα Ταμπάκη

Το ίδιο σοκ παθαίνει κανείς όταν φτάνει στα κτίσματα όπου στεγαζόντουσαν οι φυλακές της παλιάς πόλης του Κάστρου, καθώς είναι και από τα ελάχιστα κτίρια που παραμένουν όρθια! 

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Ο φόβος για COVID - χειμώνα, η επιστροφή Τσιόδρα και ο «μέσος δρόμος»

ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνει(;) την… αλλαγή στη μάχη για την ηγεσία

«Ελλάδα, υπάρχουμε»: Υπότροφοι χωρίς λεφτά και άδειες παραμονής – Τι καταγγέλλουν για τα δικαιώματα που στερούνται

Ζωγράφου: Επίθεση σε καφετέρια – Φοιτητής τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Ζάκυνθος