Travel|24.10.2021 15:45

Καταρράκτες Ιγκουασού: Η αυτοκρατορία του νερού

Newsroom

To Camino Latino του Βαγγέλη Πρωτόπαπα, επί 2 μήνες, σε χώρες της Νότιας Αμερικής, συνεχίστηκε με μια στάση στους Καταρράκτες Ιγκουασού, ένα από τα 7 νέα "Φυσικά Θαύματα του Κόσμου".  Ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς που αιχμαλωτίζει το βλέμμα μέσα από τον άγριο χορό που ενορχηστρώνουν μαγικά 275 καταρράκτες. Τόσο η Αργεντινή, όσο και η Βραζιλία οι οποίες μοιράζονται τα νερά, έχουν ιδρύσει εθνικά πάρκα για την προστασία του φυσικού τοπίου που περιλαμβάνει επίσης περίπου 460.000 στρέμματα τροπικού δάσους, με περισσότερα από 200 είδη χλωρίδας και πανίδας.

Ένα ποτάμι που κυλά αιώνες δεν μπορεί να χωρίζει αλλά να ενώνει τους ανθρώπους που το περιβάλλουν. Όμως ενίοτε τα ποτάμια αποτελούν φυσικά σύνορα, όπως τα ορμητικά καφεκόκκινα νερά του ποταμού Ουρουγουάη χωρίζουν τις δύο γειτονικές χώρες, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή.

Από το λιμάνι του Salto διασχίσαμε τα σύνορα με μαούνα, περνώντας έτσι από τον ποταμό στην Αργεντινή, καθώς η γέφυρα που οδηγεί απέναντι έχει χρόνια κλείσει λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών για τις βιομηχανίες χαρτιού.

carnetdevoyage.gr/Bαγγέλης Πρωτόπαπας
carnetdevoyage.gr/Bαγγέλης Πρωτόπαπας
carnetdevoyage.gr/Bαγγέλης Πρωτόπαπας

Πηγή: carnetdevoyage.gr 

καταρράκτηςταξίδι