Travel|08.11.2021 07:30

Ταξίδι στον πιο ανεξερεύνητο θησαυρό της χώρας: Το Tripadvisor έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει για την «Τοσκάνη της Ελλάδας»

Newsroom

Νεμέα ή αλλιώς… «Τοσκάνη της Ελλάδας». Ένα μέρος που σε καμία περίπτωση δεν έχει αποκτήσει τη μερίδα φήμης που πραγματικά δικαιούται από την πίτα του τουρισμού, το οποίο όμως αξίζει και με το παραπάνω την προσοχή μας κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τι κι αν απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα; Η όμορφη Νεμέα, νοτιοδυτικά της Κορίνθου, παραμένει προορισμός άγνωστος για το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων, με αποτέλεσμα εν έτει 2021 να ανήκει στους πλέον ανεξερεύνητους θησαυρούς της χώρας μας.

Πολύ κακώς, θα σημειώσουμε.

Η ιστορία της Νεμέας

Η Νεμέα, που στο παρελθόν ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος, βρίσκεται στην όμορφη και χιλιοδιαφημισμένη Πελοπόννησο και χρωστά το όνομά της στην κόρη του Ασωπού, ο οποίος χάρισε το δικό του όνομα στον ποταμό που διασχίζει την περιοχή. Είναι «σκαρφαλωμένη» στο όρος Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 370 μέτρων, χαρίζοντας θέα μοναδική από το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό της.

Για τους περισσότερους από εμάς η Νεμέα έχει άρρηκτα συνδεθεί με την Ελληνική Μυθολογία και το περίφημο… Λιοντάρι της το οποίο ο Ηρακλής κλήθηκε να σκοτώσει κατά τον πρώτο Άθλο του, αλλά και τα περίφημα Νέμεα, τους αθλητικούς αγώνες που καθιέρωσε ο ίδιος το 573 π.Χ.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολλά περισσότερα από «ένα κομμάτι της μυθολογίας». Ακόμα κι αν μέχρι σήμερα το αγνοούσες.

Γιατί να την επιλέξεις για διήμερο

Η Νεμέα ενδείκνυται για χαλαρές εξορμήσεις στη φύση και το πράσινο, σε τοπία απίστευτης ομορφιάς και ηρεμίας.

Ο Ναός του Διός, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαίο Στάδιο -αρχαιολογικοί χώροι που απέχουν ο ένας από τον άλλον περίπου μισό χιλιόμετρο-, είναι τα δύο μέρη τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείς αν θέλεις να λες πως το ταξίδι σου είχε (και) εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Το περίφημο κρασί της Νεμέας

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η Νεμέα φημίζεται για το καταπληκτικό κρασί της. Οι αμπελώνες της περιοχής έχουν απίστευτο τουριστικό ενδιαφέρον. Αν είσαι λάτρης του κρασιού θα πρέπει να ψάξεις από πριν τα οινοποιεία που κάνουν γευσιγνωσίες ή ακόμα και κάποια που παρέχουν διανυκτέρευση στους καταπληκτικούς αμπελώνες τους. Οι τιμές για κάθε υπηρεσία είναι διαφορετικές, ενώ με λίγο ψάξιμο θα καταφέρεις να βρεις φοβερές προσφορές.

Το μόνο βέβαιο; Δεν θα λυπηθείς τα χρήματα που θα διαθέσεις.

Να σημειωθεί πως οι αμπελώνες και τα οινοποιεία είναι στα κορυφαία αξιοθέατα της Νεμέας, σύμφωνα με το Tripadvisor.

Τέλος, αν αποφασίσεις να επισκεφτείς την ξεχωριστή Νεμέα, πες το «ναι» στην «Παναγία των Βράχων», το «κρυμμένο» βυζαντινό διαμάντι της Κορινθίας που αποτελεί ίσως το πιο επιβλητικό μνημείο της περιοχής ολόκληρης. Επίσημα ονομάζεται Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου Νεμέας και βρίσκεται σχεδόν στη μέση ενός κατακόρυφου βράχου του όρους Πολυφέγγους, με τη θέα να κόβει -κυριολεκτικά- την ανάσα.

Συμπέρασμα;

Για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή, η Νεμέα είναι αναμφίβολα ένα από τα μέρη που έχεις κάθε λόγο να βάλεις στη φετινή σου λίστα με τους must-visit προορισμούς. Μην το αναβάλλεις. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να γνωρίσεις αυτό τον ιδιαίτερο τόπο. Και να είσαι βέβαιος πως θα αποζημιωθείς για τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις ήδη από την πρώτη στιγμή παραμονής σου εκεί.