Travel|10.11.2021 07:30

Αθήνα-Σαλονίκη: Ένα road trip στα διαμάντια του ελληνικού βορρά

Newsroom

Γεμάτο ντεπόζιτο, χάρτες, καλή παρέα και η περιήγηση στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει... Πόλεις γνωστές για τις φυσικές ομορφιές τους που κρύβουν όμως και θησαυρούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η Χρίστινα Μαραγκού δεν περιορίστηκε στο κλασσικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη των 504 χιλιομέτρων αλλά επισκέφτηκε και τα Μετέωρα, τις λίμνες της Καστοριάς και των Πρεσπών, τη Φλώρινα και το Νυμφαίο, τις 3 ...αδελφές Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια και τη Βεργίνα, "αιχμαλωτίζοντας" τις πιο ενδιαφέροντες γωνιές τους.

Ένα road trip σχεδιασμένο από το καλοκαίρι του 2020, που λόγω δυσμενών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε, βγήκε από το συρτάρι τελικά το καλοκαίρι του 2021. Ξεσκόνισα το πρόγραμμα, έκοψα-έραψα, το έφερα στα μέτρα μου, έφτιαξα βαλίτσα και ξεκίνησα. Σκοπός μου να γνωρίσω τις ομορφιές του ελληνικού Βορρά. Τα διαμαντάκια εκείνα της χώρας μας που είχα αφήσει στο τέλος της λίστας μου, καθώς τα τελευταία χρόνια με είχαν συνεπάρει τα εκτός συνόρων ταξίδια.

Φτάνοντας στα Μετέωρα, τον πρώτο μου σταθμό, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν «Πόσα θαύματα έχει δημιουργήσει η ελληνική φύση;».

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

εκδρομήΒόρεια Ελλάδα