Travel|23.11.2021 07:30

Χειμερινή απόδραση στο παγωμένο Πήλιο

Newsroom

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η ανάγκη μας για εξόρμηση σε έναν κοντινό, ειδυλλιακό -και κατά προτίμηση καταπράσινο- προορισμό γίνεται κάτι περισσότερο από επιτακτική. Ποιος από εμάς δεν έχει λαχταρήσει να ξυπνήσει σε ένα τοπίο με θέα βουνό και θάλασσα, πελώρια δέντρα και τρεχούμενα νερά;

Πριν βιαστείς να πεις ότι ζητάμε πολλά -και κοντινό και καταπράσινο και με θέα βουνό και θάλασσα τόπο- ένα όνομα θα σου πούμε: Πήλιο!
Μπορεί για κάποιους το όμορφο Πήλιο να έχει συνδεθεί με τις αποδράσεις του καλοκαιριού, ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο μέρος είναι ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου, ανεξαρτήτως συνθηκών και θερμοκρασίας. Και το καλύτερο; Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά μικρά χωριουδάκια, το καθένα με τη δική του χάρη.

Η επιλογή σου, λοιπόν, θα εξαρτηθεί από τον ελεύθερο χρόνο σου αλλά και την παρέα με την οποία θα μοιραστείς τις ξεχωριστές στιγμές σου στο Πήλιο.

Η Τσαγκαράδα, η Μακρυνίτσα και η Ζαγορά

Η ρομαντική Τσαγκαράδα θεωρείται must-visit για ταξίδια ζευγαριών. Εκεί, βλέπεις, είσαι καταδικασμένος να ερωτευτείς ακόμα κι αν είσαι single.

Στο χωριό κυριαρχούν τα πανύψηλα πλατάνια, τα παραμυθένια αρχοντικά και τα τρεχούμενα νερά, σε ένα καταπράσινο φόντο και με τη θέα στον Παγασητικό να κόβει την ανάσα. Στην Τσαγκαράδα θα βρεις πολλά οικογενειακά καταλύματα, με τζάκι στο δωμάτιο, που υπόσχεται ρομαντικές βραδιές ζεστασιάς και απομόνωσης.

Από την άλλη, η δημοφιλής Μακρυνίτσα απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν τα ιδιαιτέρως τουριστικά μέρη. Πρόκειται για το χωριό που κάθε Σαββατοκύριακο κατακλύζεται από κόσμο, έχοντας μία πλατεία γεμάτη ωραία cafe, κουτούκια και ταβέρνες. Συνήθως η Μακρυνίτσα επιλέγεται από νεολαία, ζευγάρια και παρέες, που δίνουν ξεχωριστό ρυθμό στο χωριό.

Η φυσική ομορφιά δεν λείπει αλλά να θυμάσαι πως και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, αξίζει την επίσκεψή σου.
Όσοι επιλέγουν το Βουνό των Κενταύρων για απομόνωση, έμπνευση και χαλάρωση, πρέπει να βρεθούν οπωσδήποτε στη Ζαγορά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό της ανατολικής πλευράς του Πηλίου, το οποίο φημίζεται για την καλλιτεχνική και πνευματική κληρονομιά του. Εκεί ο χρόνος μοιάζει να κυλά κάπως διαφορετικά, ο ουρανός παίρνει απίστευτα χρώματα και ενώνει τις αποχρώσεις του με τα πανύψηλα δέντρα.

Για εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ζαγορά.

Οι Μηλιές με τον «Μουτζούρη» τους

Στην περίπτωση, πάλι, που επιθυμείς να κάνεις στο Πήλιο μία οικογενειακή εκδρομή με τα παιδιά σου, αξίζει να επιλέξεις τις Μηλιές. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον θρυλικό «Μουτζούρη», το τρενάκι που ξεκινάει με αφετηρία το χωριό και καταλήγει στα Άνω Λεχαινά σε 90 λεπτά. Το ιδιαίτερο αξιοθέατο θα σας ενθουσιάσει οικογενειακώς.

Αν σου περισσεύει χρόνος και διάθεση, πάντως, ιδανικό θα ήταν να επισκεφτείς όλα τα χωριά έστω για έναν καφέ, μία ζεστή σοκολάτα ή ένα από τα θεσπέσια μαγειρευτά κατσαρόλας που θα βρεις στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Για να χορτάσει το μάτι σου εικόνες, ομορφιά, να κάνεις τη δική σου «αυτοψία» προκειμένου να καταλήξεις στο δικό σου αγαπημένο και να μπορείς να κάνεις τις προτάσεις σου σε κάθε επίδοξο παραθεριστή του Πηλίου.

Για κάθε εποχή, για κάθε διάθεση και για κάθε ειδική περίσταση, το Πήλιο θα είναι πάντα μία υπέροχη ιδέα, μην το ξεχνάς.