Travel|01.12.2021 07:30

Ισλανδία: Η Λίμνη Μυβάτν και οι κρατήρες της κόλασης

Newsroom

Το ταξίδι της Βάσως Βασιλαδιώτη στην Ισλανδία συνεχίζεται στις σχεδόν απόκοσμες περιοχές του ισλανδικού βορρά σε λίμνες, καλντέρες και "κρατηρες της κόλασης" που θυμίζουν τοπίο δυστοπικής ταινίας. Έτσι κι αλλιώς η χώρα του πάγου και της φωτιάς αναδύθηκε ως ηφαίστειο πριν από περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια μέσα από τα ανταριασμένα κύματα του Ατλαντικού, γεγονός που την κάνει εκτός από μαγική και τη νεότερη γεωλογικά χώρα του κόσμου.

Και να που έφθασε η ώρα να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τα συναρπαστικά θαύματα του ισλανδικού βορρά. Η Ισλανδία της φωτιάς, της λάβας και του νερού συγκεντρωμένη γύρω από μια μαγική λίμνη που ακούει στο παράξενο όνομα Μυβάτν. Θαύμα κι αυτή, καθώς αποτελεί γέννημα ηφαιστειακής έκρηξης που ξέσπασε πριν από χιλιάδες χρόνια. Σήμερα η λίμνη αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους, αλλά το τοπίο γύρω της είναι άκρως σουρεαλιστικό. Εδώ θα τα δεις όλα.

Τεράστιες καλντέρες και κρατήρες της κόλασης, ψευδοκρατήρες και παραλίμνια πάρκα, «σκοτεινά κάστρα» και σπηλιές από λάβα. Το τεράστιο ηφαιστειογενές πεδίο της περιοχής σείεται διαρκώς κι εκτοξεύει τεράστια σύννεφα καπνού και κοχλάζουσα λάσπη. Εδώ βλέπεις πως η Ισλανδία, μια χώρα που το 11% του εδάφους της είναι καλυμμένο με πάγους, κυριολεκτικά καίγεται.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

Ισλανδία