Travel|02.12.2021 07:30

Ταΰγετος: Το μυθικό «αρσενικό» βουνό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/Άννα Σαρρή
carnetdevoyage.gr/Άννα Σαρρή
carnetdevoyage.gr/Άννα Σαρρή
carnetdevoyage.gr/Άννα Σαρρή

Το «μπαλκόνι του Ταΰγετου» το λένε κι όχι άδικα αφού βρίσκεται σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του βουνού. 'Ενας τόπος ευλογημένος από τη φύση, τους θεούς και τους ανθρώπους. Δρόμοι στην άκρη του γκρεμού, φαράγγια, μονοπάτια, νερά, έλατα, κυπαρίσσια και ελιές δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο. Το Γεωργίτσι Λακωνίας ήταν ο προορισμός της Άννας Σαρρή που βρέθηκε να σκαρφαλώνει, να αναπνέει, να συναντά τον Κάστορα και να καταλήγει στο Καστόρι σε μια φθινοπωρινή βόλτα στο μυθικό βουνό.

Έφυγε κι ο Νοέμβριος, ο τελευταίος φθινοπωρινός! Κοιτάμε στο μέσα μας τώρα που βρισκόμαστε στον «περι-ορισμό» μας, όπως πολύ όμορφα το έθεσε η φίλη Μάρω.

Νοέμβριος, ο αθόρυβος, με τα θορυβώδη και ταραχώδη γεγονότα. Ήταν 9 Νοέμβρη 1989, όταν το Τείχος του Βερολίνου έπεσε και το «The Wall» των Pink Floyd, που είχε κυκλοφορήσει δέκα χρόνια νωρίτερα, Νοέμβρη του 1979, ήταν στις δόξες του. Ο Νοέμβρης του 2005 βρίσκει το γερμανικό κοινοβούλιο να εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το 2008 στις εκλογές της Αμερικής, ο Barack Obama συγκεντρώνει πάνω του, τα βλέμματα του πλανήτη. Το 2015 η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι παγώνει την υφήλιο. Κι όσο για τον τόπο μας; Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται σε θάνατο 17 Νοέμβρη 1968, και λίγα χρόνια μετά, 17 Νοέμβρη 1973, η εξέγερση των φοιτητών!

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

Ταΰγετος