Travel|09.12.2021 07:30

Βουδαπέστη: Επιβλητική απλότητα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού
carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού
carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού
carnetdevoyage.gr/Xριστίνα Μαραγκού

Όμορφη και δημοφιλής όλο το χρόνο, συνδυάζει τα ίχνη που άφησαν οι Μαγιάροι, οι Οθωμανοί κατακτητές και το κομμουνιστικό καθεστώς. Μια κοριτσοπαρέα με «αρχηγό» την Χριστίνα Μαραγκού, την έζησε, την περπάτησε και την «γεύτηκε» στο έπακρο. Και βέβαια την προτείνει ανεπιφύλακτα γι αυτές τις γιορτές.

Όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω συστηματικά στο εξωτερικό, «υποσχέθηκα» στον εαυτό μου πως θα επισκέπτομαι κάθε πόλη μόνο μια φορά. «Είναι πολύ μεγάλος ο κόσμος. Πρέπει να προλάβω να δω όσο περισσότερα μέρη μπορώ», σκεφτόμουν. Στην πορεία, η «υπόσχεση» αυτή αποδείχτηκε μη εφαρμόσιμη. Γιατί υπάρχουν κάποια μέρη που απλά σε καλούν να τα επισκεφτείς ξανά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Βουδαπέστη. Πρώτη φορά την επισκέφτηκα το 2003 κι επέστρεψα με πολύ ωραίες αναμνήσεις στις αποσκευές μου. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας κέρδισε εύκολα μια θέση στη λίστα με τις αγαπημένες μου πόλεις. Φέτος, δέχθηκα πρόσκληση για τετραήμερο στη Βουδαπέστη από τη Βάγια, την Ειρήνη και την Κάτια και όπως καταλαβαίνετε, δε μπόρεσα να αντισταθώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr


ταξίδια ΕυρώπηΟυγγαρίαΒουδαπέστηταξίδια εξωτερικό