Travel|12.12.2021 11:00

Ευρυτανία: Ορεινή, άγρια και κατανυκτική

Newsroom

Καταπράσινα τοπία και δρόμοι που οδηγούν σε ορεινά χωριά μέσα σε έλατα. Φαράγγια, ποτάμια, μοναστήρια και άλλα ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ο Γιώργος Βενιέρης περιηγήθηκε σε μερικά από τα πιο ξακουστά μέρη της Ευρυτανίας και μας προτρέπει να τον ακολουθήσουμε σε μια ...απόδραση ψυχής.

Από το Καρπενήσι, μέχρι τον Γαύρο και από τη Μαύρη Σπηλιά μέχρι τον Προυσό, σε ένα τοπίο σμιλεμένο από τη φύση, ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, επιβλητικά βουνά και ορμητικά ποτάμια, δημιουργείται ένα πανέμορφο ανάγλυφο της ελληνικής γης, που είναι γνωστό με το όνομα Ευρυτανία.

Μέχρι τα μέσα του 1980, η περιοχή βρισκόταν σε υπανάπτυξη. Σιγά σιγά άρχισε να αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς, με επενδυτικά προγράμματα και τώρα έχει γίνει μια δυναμική τουριστικά περιοχή, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως η καρδιά του Εναλλακτικού Τουρισμού.

Η προτροπή του κολλητού μου, Αντώνη για να επισκεφτούμε τον νομό Ευρυτανίας ήταν επίμονη, αφού εκτός από αγαπημένος του προορισμός, είναι και η γενέτειρα του. Δεν ξέρω γιατί, αλλά παρόλο που και μόνο στην ιδέα, οποιουδήποτε ταξιδιού ενθουσιάζομαι αμέσως, ποτέ δεν έτυχε να οργανώσω κάτι, για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.