Travel|15.12.2021 09:41

Ρέθυμνο: Η δική μας «Ιθάκη»

Newsroom

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας Η Φορτέτζα, το βενετσιάνικο φρούριο στο λόφο του Παλαιοκάστρου, με την επιβλητική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και την πόλη, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σύμβολα ολόκληρου του νησιού… Όμως αυτά είναι παγκοίνως γνωστά. Το δικό τους Ρέθυμνο παρουσιάζουν η Ελευθερία Κανακάκη και ο Σπύρος Τσακίρης μέσα από αναμνήσεις αντάξιες της μυθικής αυτής πόλης της Κρήτης.

«Ξαναγυρίζω. Δεν έχω άλλη επιλογή», όπως λέει κι ο ποιητής... Γιατί «δεν είναι απλά ένας τόπος που πηγαίνεις, αλλά που πάντα επιστρέφεις...».

Μόλις πήρα στα χέρια μου το «Ρέθυμνο» του Σπύρου, του ζήτησα μια μεγάλη χάρη ·για την ακρίβεια δύο αφού, όπως λένε, άμα δώσεις θάρρος στο χωριάτη... Να συμπληρώσω τα γραφόμενά του με τη δικιά μου «εκδοχή» για τον τόπο και, κάπου πλάι στις καλλιτεχνικές του φωτογραφίες, να μπει κι αυτή η «ερασιτεχνική», του θείου του Λευτέρη ·να χαρούν λίγο τα ξαδέρφια και να νοιώσουμε κι εμείς, με την αδερφή μου, ότι «βλέπουμε» ξανά (μιας κι ήταν «φτυστοί») τον μπαμπά μας!

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr


Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

ΚρήτηΡέθυμνοταξίδια Ελλάδαταξίδι