Κεραμίτσα: Κυνηγώντας το χιόνι στη Μουργκάνα...
NewsroomΧριστούγεννα στο χωριό. Μπορεί να φανταστεί κανείς κάτι καλύτερο ειδικά στις μέρες μας που τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν ένα σωρό απαγορεύσεις. Αυτό βάζει στο τραπέζι και ο Γιάννης Βέλλης που δεν χάνει ευκαιρία να επισκεφτεί την Ήπειρο και το χωριό του, την Κεραμίτσα Θεσπρωτίας, ένα ορεινό όνειρο στο όρος Μουργκάνα που όταν έρθει σε επαφή με την ασπράδα του χιονιού, κόβει την ανάσα. Ειδικά τέτοιες χρονιάρες μέρες.
Όπως όλοι, έτσι και εγώ, σκέφτομαι, θέλω τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και οι επόμενες ημέρες να γεμίσουν με χιόνι. Έτσι ξεκινήσαμε για την Ήπειρο, τον τόπο καταγωγής μου. Αργά φτάσαμε στο χωριό, την Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας. Ένα ακριτικό χωριό, που επιμένει να επιβιώνει και παράλληλα να είναι όμορφο, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την παραδοσιακή αδιαφορία της πολιτείας.
Το κρύο της νύχτας, δεν μας στέρησε την ευκαιρία να χαρούμε για λίγο τα αστέρια, που απλώθηκαν σε κάθε πλευρά του ουρανού.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr, Γιάννης Βέλλης
- Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου - Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν και ηχηρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για την Κάρπαθο
- «Ακούσαμε σειρήνες μπαμ - μπουμ, πήραμε μια βαλίτσα και φύγαμε»: Μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή
- Έντονο επεισόδιο στο Καπιτώλιο με Βετεράνο πολέμου: Του έσπασαν το χέρι και τον έβγαλαν σηκωτό
- Το bet builder του θανάτου: Πώς οι διαδικτυακές στοιχηματικές κερδοφορούν μέσω του πολέμου στο Ιράν