Travel|31.12.2021 07:30

Τα διβάρια του Αμβρακικού

Newsroom

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι μία κλειστή θάλασσα, μια «αγκαλιά» με υδροβιότοπους. ΄Ενας επίγειος παράδεισος όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια και αποδημητικά πτηνά. Στα φυσικά ανοίγματα που υπάρχουν στις λουρονησίδες και επιτρέπουν την επικοινωνία των λιμνοθαλασσών με τη θάλασσα, οι ψαράδες του Αμβρακικού έχουν εδώ και πολλά χρόνια εγκαταστήσει τα λεγόμενα «ιβάρια» ή «διβάρια».

Ειδικές κατασκευές με καλάμια, που, ενώ επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο ψαριών από τη θάλασσα, τα εμποδίζουν να επιστρέψουν. Μέρες που είναι, με τις πόλεις να μυρίζουν ξανά «καραντίνα», η Ρούλα Σιλιντζή προτείνει μια υπέροχη εκδρομή στη φύση, στον καθαρό αέρα, δίπλα στην αρμύρα.

Η Πρέβεζα είναι για μας πολύ αγαπημένος προορισμός! Ζουν τα παιδιά μας εκεί και δύο από τα τρία εγγόνια μας! Όποτε μπορούμε λοιπόν, πεταγόμαστε για δύο-τρεις μερούλες!

Τα παιδιά μας είναι συνειδητοί φυσιολάτρες και ακτιβιστές. Στο σπίτι τους, την τηλεόραση που τους πήραμε δώρο, την κάνανε τραπεζάκι για να παίζουν τα παιδιά…

Κάθε φορά που πηγαίνουμε μας τριγυρίζουν στα γύρω μέρη, στις παραλίες, στα κάστρα, στα αρχαία θέατρα, στις λίμνες, στα ποτάμια… Ότι έχει να κάνει με τη φύση και τον πολιτισμό.

Την τελευταία φορά, πήγαμε σε ένα διβάρι, από τα πολλά του Αμβρακικού…

Διαβάστε περισσότερα στο Carnetdevoyage.gr

Αμβρακικόςταξίδια ΕλλάδαΠρέβεζα