Travel|05.01.2022 07:37

Τα «νύχια του διαβόλου» στις πέτρες της: Το κρυφό «διαμάντι» της Ισπανίας που θυμίζει μεσαιωνικό παραμύθι

Newsroom

Γοτθικοί ναοί, ποταμοί που ενώνονται, ρωμαϊκά μνημεία και παλάτια σε μία ισπανική πόλη που δεν γνωρίζουν πολλοί.

Βιώνοντας μία περίοδο κατά την οποία τα ταξίδια σε τουριστικούς προορισμούς μοιάζουν πιο απαγορευμένα από ποτέ, ίσως ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας σε λίγο πιο «εναλλακτικά» μέρη του εξωτερικού.

Αν παραδείγματος χάρη, σκοπεύεις να ταξιδέψεις στην Ισπανία μέσα τους επόμενους μήνες, ίσως η Μαδρίτη, η Σεβίλλη και η Βαρκελώνη των εκατομμυρίων κατοίκων να μην είναι η πιο σοφή επιλογή για εσένα. Μην απογοητεύεσαι, όμως, καθώς η ερωτική Ισπανία δεν έχει να παρουσιάσει μόνο μεγάλες πόλεις.

Είναι, βλέπεις γεμάτη μικρότερα, αλλά εξίσου εντυπωσιακά διαμαντάκια στις επαρχίες της.

Ένα από τα μεγαλύτερα must-visit μέρη της χώρας, είναι η «γοτθική» Σεγκόβια – ή Σεγόβια όπως επίσης προφέρεται. Πρόκειται για μία μεσαιωνικού τύπου πόλη, η οποία απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη και φιλοξενεί μόλις 60.000 κατοίκους.

Όχι, δεν πρόκειται για την πιο φημισμένη περιοχή της Ισπανίας. Για την ακρίβεια, ούτε καν μπαίνει στα top 10 μέρη που προτείνουν οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Μέγα λάθος κατά τη δική μας γνώμη.

Η Σεγκόβια βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Καστίλλης και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Βαγιαδολίδ, ενώ είναι χτισμένη σε ύψωμα με μοναδική θέα στους ποταμούς Ερέσμα και Κλαμόρες.

Με το που φτάσεις στην Σεγκόβια θα καταλάβεις πως αυτός ο τόπος ξεχειλίζει πολιτισμό και ιστορία. Το ρωμαϊκό υδραγωγείο αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης αλλά και το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της. Από την άλλη, το παλάτι του Αλκαθάρ δίνει μεσαιωνικό αέρα στην πόλη και επίσης σε καλεί να το γνωρίσεις.

Το μόνο βέβαιο; Δεν θα χορταίνεις να το φωτογραφίζεις…

Το υδραγωγείο

Το υδραγωγείο της Σεγκόβια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ρωμαϊκά μνημεία της Ευρώπης και είναι έμβλημα για την μικρή αυτή ισπανική πόλη. Όπως αναφέρει ο τοπικός θρύλος, μία αγνή γυναίκα έκανε συμφωνία με τον διάβολο για να αποκτήσει νερό η περιοχή. Οπότε εικάζεται πως η συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί έργο του… διαβόλου, ο οποίος μάλιστα λέγεται πως άφησε τα σημάδια από τα νύχια του στις πέτρες του.

Το υδραγωγείο έχει ύψος 28,5 μ. και είναι ορατό από κάθε σημείο της πόλης.

Το Αλκάθαρ

Το διάσημο Αλκάθαρ της Σεγκόβια έχει χτιστεί εκεί που συναντιούνται οι ποταμοί Ερέσμα και Κλαμόρες, ενώ λέγεται πως αποτελεί την έμπνευση για το παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης και συχνά φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για τον χειμώνα, το παλάτι είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα με το εισιτήριο να κοστίζει 8 ευρώ. Με αυτό το εισιτήριο μπορείς να περιηγηθείς στις αίθουσες των ευγενών, στο Μουσείο Όπλων και στον Πύργο του Ιωάννη του Β΄, με τα 152 σκαλοπάτια και την υπέροχη θέα.

Ο καθεδρικός ναός

Ο καθεδρικός ναός της Σεγκόβια κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα και είναι έχει αφιερωθεί στην Παρθένο Μαρία. Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους ναούς γοτθικού ρυθμού της Ισπανίας του οποίου το καμπαναριό χαρίζει την πιο ωραία θέα της πόλης. Μία επίσκεψη εκεί θα σε διδάξει πολλά για την αρχιτεκτονική της περιοχής.

Ο ναός παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 09:30 το πρωί έως τις 18:30 το απόγευμα. Όσο για το εισιτήριο; Κοστίζει 7 ευρώ και αξίζει μέχρι και το τελευταίο cent.

Την Σεγκόβια θα την περπατήσεις ολόκληρη με τα πόδια και θα τη λατρέψεις, καθώς ενώ είναι μικρή καταφέρνει να χωρέσει όλα όσα κάνουν μία πόλη μοναδική.

Ισπανίαταξίδιειδήσεις τώρα