Travel|09.01.2022 15:12

Εκδρομή στα παγωμένα Καλάβρυτα: Όσα αξίζει να δεις και να κάνεις

Newsroom

Όσες φορές και αν έχεις επισκεφτεί τα Καλάβρυτα, κάποια must-see κομμάτια θα σου έχουν σίγουρα «ξεφύγει».

Χειμώνας χωρίς Καλάβρυτα γίνεται; «Δεν γίνεται» είναι η απάντηση ακόμα και στην περίπτωση εκείνων που επισκέπτονται συχνά το άκρως χειμερινό αυτό θέρετρο με το που πιάσουν τα πρώτα κρύα. Τα Καλάβρυτα, βλέπεις, είναι αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτα απ’ όλα, ανέκαθεν υπήρξαν η «εύκολη λύση» εκδρομής λόγω της κοντινής τους απόστασης από την πρωτεύουσα. Απέχουν μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας και αποτελώντας ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, δικαίως θεωρούνται από τους πιο hot προορισμούς για ταξιδιώτες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι λες να… φύγουμε για Καλάβρυτα λοιπόν;

Κράτα σημειώσεις και φρόντισε να εξασφαλίσεις όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες για να απολαύσεις το μέρος στο έπακρο.

Βόλτα στο όμορφο κέντρο των Καλαβρύτων και διασκέδαση μέχρι το πρωί

Η πόλη των Καλαβρύτων φημίζεται για την κεντρική πλατεία της και τα γύρω πλακόστρωτα δρομάκια, τα οποία πλημμυρίζουν με κόσμο κάθε Σαββατοκύριακο. Στην κεντρική πλατεία θα βρεις πολλά cafe, μπαράκια, τσιπουράδικα αλλά και γραφικά καφενεδάκια για να επιλέξεις εσύ το πώς θα ολοκληρώσεις τη βόλτα σου.

Η διασκέδαση στα Καλάβρυτα συνήθιζε να κρατά ως το πρωί, στοιχείο που κάνει την πόλη να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας, οι οποίοι «νεκρώνουν» μόλις πέσει η νύχτα. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, βέβαια, σε αυτό το κομμάτι μην περιμένεις και πολλά.

Το φαράγγι του Βουραϊκού και ο ιστορικός Οδοντωτός

Ο ιστορικός Οδοντωτός είναι γνωστός για την υπέροχη σιδηροδρομική του διαδρομή -μια από τις πιο όμορφες της Ελλάδας- που ξεκινά από τα Καλάβρυτα, διασχίζει το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στο Διακοφτό. Η διαδρομή είναι καταπληκτική και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται τρεις φορές την ημέρα τις καθημερινές και δύο φορές τα Σαββατοκύριακο, με 19€ με επιστροφή ανά άτομο.

Αν δεν σε δελεάζει η ιδέα του να μπεις στο τρενάκι και προτιμάς την πεζοπορία, μπορείς να περπατήσεις το μισό ή και ολόκληρο το κομμάτι της διαδρομής τις πρωινές ώρες. Αν έχεις αντοχές και αγαπάς το περπάτημα, μην χάσεις αυτήν την εμπειρία, θα σου μείνει αξέχαστη.

Βόλτα στο χιονοδρομικό

Είτε είσαι του σκι και του snowboard, είτε θέλεις απλά να παίξεις με το χιόνι και να χαρείς την ημέρα σου στο όμορφο σαλέ, μια βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο είναι ό,τι πρέπει για ταξιδιώτες κάθε λογής: φίλους, ζευγάρια ή οικογένειες με μικρά παιδιά.


Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά οργανωμένα, δημοφιλή και όμορφα χιονοδρομικά της χώρας, με εντυπωσιακές πίστες και πολύ καλό snow park. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα θα χαρείς τις παροχές για μικρούς και μεγάλους και θα νιώσεις και πάλι παιδί.

Οι καταπληκτικοί καταρράκτες στην Άνω Βλασία

Περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από τα Καλάβρυτα, μέσα σε ένα παραμυθένιο τοπίο, βρίσκονται οι καταρράκτες του Ταξιάρχη, κοντά στο γραφικό χωριό Άνω Βλασία. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του νομού, το οποίο παραμένει ανεξερεύνητο από το ευρύ κοινό και ενδείκνυται για πεζοπορία και εξερεύνηση.

Ακόμα και με τις υπάρχουσες συνθήκες, στο πικ της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, σε ό,τι αφορά στα Καλάβρυτα η πληρότητα είναι μεγάλη και οι τιμές αρκετά δελεαστικές μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να ταξιδέψεις μέχρι εκεί φρόντισε να έχεις κλείσει αρκετές μέρες νωρίτερα το κατάλυμα που καλύπτει τις ανάγκες σου για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Και πού ξέρεις; Όλο και κάτι νέο θα υπάρχει να ανακαλύψεις…

ειδήσεις τώραεκδρομήΚαλάβρυταχειμώνας