Travel|11.01.2022 10:22

Βόρεια Εύβοια: Περηφάνια και εγκατάλειψη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης
carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης
carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης
carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης
carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης
carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

Κάποια ταξίδια δε γίνονται για αναψυχή. Ωστόσο, συνταράσσουν την ψυχή και οι διαδρομές τους μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Όπως το οδοιπορικό σε 2 μέρη στην πολύπαθη Εύβοια. Εκεί όπου οι πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου μετέτρεψαν την όαση σε έρημο. Εκεί όπου οι κάτοικοι προσπαθούν με περηφάνια, παρά τις αντιξοότητες να επιβιώσουν και να μην υποκύψουν στην εγκατάλειψη. Ο Σπύρος Τσακίρης και η Ντορίτα Λουκίσσα βρέθηκαν σε μερικά από τα πλέον κατεστραμμένα κομμάτια του νησιού και κατέγραψαν εικόνες ανείπωτης καταστροφής, αλλά και την ανάγκη των ντόπιων να επιστρέψουν σύντομα οι επισκέπτες στη Βόρεια Εύβοια.

…Σπάνια ορεινά τοπία, φαράγγια, καταρράκτες, καταπράσινοι κάμποι, δάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, γραφικοί οικισμοί πάνω στο κύμα, μπροστά σε ζηλευτές παραλίες, με θέα που κόβει την ανάσα κλπ κλπ κλπ

Όποιον οδηγό κι αν ανοίξεις, όσες φορές κι αν την αναζητήσεις στο διαδίκτυο, δυο λέξεις κυριαρχούν δίπλα στον τόπο «Βόρεια Εύβοια»… Επίγειος Παράδεισος!!!

Αυτά βέβαια πριν από το καλοκαίρι του 21. Πριν από το μήνα που άλλαξαν τα πάντα στο πιο όμορφο, ίσως, κομμάτι του νησιού.

Οι οδηγοί δεν «ενημερώθηκαν», ούτε έγιναν updates στα τουριστικά site. Η Βόρεια Εύβοια εξακολουθεί στα χαρτιά να είναι για κατοίκους κι επισκέπτες ένα τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλους.

Στους χάρτες και στις καρτ ποστάλ μιας άλλης εποχής φυσικά, γιατί στην πραγματικότητα έχουν σβηστεί από το χάρτη ολόκληρες περιοχές, χωριά και δάση, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, ανά τον πλανήτη, μετά από μια τέτοια καταστροφική φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr


ειδήσεις τώραφωτιάΒόρεια Εύβοια