Travel|14.01.2022 07:43

Ποζιτάνο: Η ιταλική πόλη με το «μωβ» ηλιοβασίλεμα την οποία έχει κάνει διάσημη παγκοσμίως ο George Clooney

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Unsplash
Unsplash
Unsplash
Unsplash

Στην ιταλική Ακτή του Αμάλφι, δίπλα στη Νάπολη, υπάρχει μία παραθαλάσσια περιοχή που λέγεται πως πήρε το όνομά της από τον Θεό Ποσειδώνα, «δώρο» από αρχαίους Έλληνες και Φοίνικες που κατοικούσαν εκεί.

Το Ποζιτάνο είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ιταλίας, με τα γραφικά τοπία, την απαράμιλλη θέα και την έντονη νυχτερινή ζωή, να βάζουν το λιθαράκι τους για να μπαίνει στη λίστα των πιο δελεαστικών hot spots της χώρας. Ο λόγος που την έχεις ακουστά, ακόμα και αν δεν έχεις πάει ποτέ στην Ιταλία, είναι το γεγονός πως ο George Clooney επιλέγει φανατικά το μέρος για τις καλοκαιρινές του διακοπές για παραπάνω από 20 χρόνια. Το επιλέγει και… το διαφημίζει συνεχώς στα social media.

Tην αγάπη της για το Ποζιτάνο, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές και η Julia Roberts!

Για τους Ιταλούς, το Ποζιτάνο είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για κάθε είδους εξορμήσεις, από τον χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι. Για όλους όσοι δηλώνουν αθεράπευτα ρομαντικοί, για ερωτευμένα ζευγάρια, καλοφαγάδες και bons viveurs.

Φτάνοντας στο Ποζιτάνο, η φύση θα σε αφήσει κυριολεκτικά άφωνο. Έντονη βλάστηση, ψηλοί και απόκρημνοι βράχοι, αμφιθεατρικά χτισμένοι οικισμοί και σπιτάκια σε έντονα χρώματα που ξεκινούν από τις πλαγιές και καταλήγουν μία ανάσα μακριά από τη θάλασσα είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν το μέρος τόσο ιδιαίτερο. Ως λέγεται, μάλιστα, εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις το πιο μαγευτικό και… μωβ ηλιοβασίλεμα της ζωής σου.

Πότε να πάτε

Το Ποζιτάνο είναι παντός καιρού, οπότε ιδανική εποχή δεν υπάρχει. Μπορεί η περιοχή να ενδείκνυται για καλοκαιρινές διακοπές, όμως τον χειμώνα έχει αποδεδειγμένα άλλη λάμψη και διαφορετική αίγλη. Τώρα είναι που θα ευχαριστηθείς τη μαγεία της, δίχως ορδές τουριστών δίπλα σου.

Η καλύτερη πρόταση για μετακίνηση στο Ποζιτάνο είναι τα τοπικά λεωφορεία με τα συχνά και οικονομικά δρομολόγια, τα οποία γυρνούν ολόκληρη την πόλη περιμετρικά, αλλά και ολόκληρη την ακτογραμμή. Αν αποφασίσεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο, πρέπει να γνωρίζεις πως η οδήγηση εκεί είναι αρκετά δύσκολη και θέλει πολλή προσοχή, αφού υπάρχει μόνο μία λωρίδα για κάθε ρεύμα.

Τι κάνουμε στο Ποζιτάνο;

Εκτός από απολαυστικές βόλτες με μοναδική θέα και ιταλιάνικο αέρα, καταπληκτικό φαγητό, ποτά σε φινετσάτα μπαράκια και πολλές φωτογραφίες, στο Ποζιτάνο μπορείς κάνει και δύο μικρές, ενδιαφέρουσες αποδράσεις.

#1 Ανακάλυψε το Mονοπάτι των Θεών
Ακολούθησε την ακτογραμμή και περπάτα το διάσημο Μονοπάτι των Θεών, μια ειδυλλιακή διαδρομή επτά χιλιομέτρων δίπλα στο πράσινο και το μπλε, που καταλήγει στο γραφικό χωριό Μπομεράνο. Λέγεται πως το μονοπάτι χαράχτηκε τον 8ο αιώνα από Έλληνες αποικιστές.

#2 Μια εκδρομή στο Κάπρι
Ακόμα ένα δημοφιλές μέρος που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους αξίζει να ανακαλύψεις. Για να φτάσεις στο Κάπρι, πρέπει να πάρεις το φέρι από το Ποζιτάνο, διαδρομή περίπου μισής ώρας. Κάθισε σε ένα μπαράκι, σε κάποια από τα παραλιακά εστιατόρια και δοκίμασε το διάσημο κρασί της περιοχής. Μία βόλτα στα σοκάκια θα σε κάνει να ανακαλύψεις το γιατί το συγκεκριμένο μέρος είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του πλανήτη.

Επειδή Ιταλία, λοιπόν, δεν είναι μόνο η Ρώμη και το Μιλάνο, φέτος τον χειμώνα κάνε τη διαφορά και επέλεξε το μέρος εκείνο που πάντα ακούς, αλλά ποτέ δεν παίρνεις απόφαση να επισκεφτείς.

Εξάλλου, μία εκδρομή στην Ιταλία, πάντα θα αποτελεί δελεαστική πρόταση.

George ClooneyΝάποληειδήσεις τώρα