Travel|27.01.2022 07:10

Γουατεμάλα: Τσιτσικαστενάγκο, το «μέρος με τις τσουκνίδες»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/ Δημήτρης Σαρρής
carnetdevoyage.gr/ Δημήτρης Σαρρής
carnetdevoyage.gr/ Δημήτρης Σαρρής
carnetdevoyage.gr/ Δημήτρης Σαρρής

Οι υπαίθριες αγορές της Γουατεμάλα είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη αγορά της χώρας βρίσκεται στην Τσιτσικαστενάγκο, μια καταπληκτική Ινδιάνικη πολίχνη σκαρφαλωμένη στα βουνά, σε υψόμετρο γύρω στα 2.000 μέτρα και εκατόν σαράντα περίπου χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, Γουατεμάλα Σίτυ. Ο Δημήτρης Σαρρής μοιράζεται μαζί μας τις εικόνες μιας μοναδικής πολύχρωμης γιορτής:

Μετρούσα με το βλέμμα μου τα ηφαίστεια που ορθώνονται σαν αρχαίοι, ένδοξοι βασιλείς μπροστά στους υπηκόους τους που είναι οι καταπράσινες κοιλάδες. Οι πλαγιές της ηφαιστειακής γης που ξεχειλίζουν από τα αγαθά της γης και τα όνειρα των ανθρώπων. Πρωί πρωί, από παντού, ξεπηδούσαν στήλες καπνού από τα νοικοκυριά και θόλωναν τα χωράφια με το καλαμπόκι.

Ήταν το πρώτο δείγμα ζωής της ημέρας, οι πρώτες κινήσεις των ακούραστων γυναικών με τις χρωματιστές μπλούζες και το ηλιοκαμένο πρόσωπο. Το ποτάμι της κίνησης και του κόσμου οδηγούσε προς την πολίχνη του Τσιτσικαστενάγκο. Τόπος συνάντησης προϊόντων και εμπορίου, ιδανικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε κοιλάδες με διαφορετικές γλώσσες, λίκνο παραδόσεων εδώ και αιώνες, κιβωτός χρωμάτων και λαογραφίας, σημείο ένωσης ή σύγκρουσης ιδεών, ευκαιρία για προξενιά και κουτσομπολιά. Η μέρα της αγοράς εκεί, είναι μια συνεχής γιορτή.

Διαβάστε περισσότερα στo Carnetdevoyage.gr

ταξίδια εξωτερικόειδήσεις τώραΓουατεμάλα