Travel|28.01.2022 07:30

Σκωτία: Ταξίδι στο Isle of Skye, το νησί της καταχνιάς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/ Ξάνθιππος Καραμανλής
carnetdevoyage.gr/ Ξάνθιππος Καραμανλής
carnetdevoyage.gr/ Ξάνθιππος Καραμανλής
carnetdevoyage.gr/ Ξάνθιππος Καραμανλής

Ο εθνικός ποιητής της Σκωτίας Ρόμπερτ Μπερνς γράφει κάπου: «Η καρδιά μου είναι στα Χάιλαντς, όπου κι αν πάω». Αυτό σκέφτηκε και ο Ξάνθιππος Καραμανλής που ξεκίνησε το ταξίδι του στην Σκωτία από τη Γλασκώβη, για να βρεθεί στη συνέχεια στο μυστηριακό νησί της καταχνιάς, γεμάτο εικόνες και θρύλους από την εποχή των Χαιλάντερ.

Οι πρωτεύουσες και οι μεγαλουπόλεις κάθε χώρας μπορούν να ικανοποιούν διαρκώς τα κάθε είδους ενδιαφέροντα των επισκεπτών τους. Συνήθως όμως δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της καθημερινής ζωής των κατοίκων των χωρών τους. Ίσως διότι από λίγο έως πολύ έχουν διεθνοποιηθεί και οι κεντρικοί τουλάχιστον δρόμοι τους δεν διαφοροποιούνται, σχεδόν ούτε ως εικόνα, με εξαίρεση τα τοπικά μνημεία ή τα ιστορικά τους κτίρια. Με αυτές τις σκέψεις επέλεξα για την 4ημερη παραμονή μου στη Σκωτία ένα ταξίδι στο Isle of Skye και στα Highlands.

Έφτασα στη Γλασκώβη από το Λονδίνο, μετά από 4,5 ώρες ταξιδιού, με τρένο. Με υποδέχεται ο Νίκος, φίλος αγαπητός από παλιά και μόνιμος πλέον κάτοικος της πόλης. 

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

ΣκωτίαΓλασκώβηειδήσεις τώρα