Travel|15.02.2022 07:30

Εναλλακτική travel περιπέτεια: H επαρχία της Δανίας μέσα από τα 4 ομορφότερα χωριά της

Newsroom

Μπορεί η Δανία να μη βρίσκεται μεταξύ των πρώτων επιλογών στην ευρωπαϊκή ταξιδιωτική σου λίστα για το 2022, αλλά όσοι την έχουν εξερευνήσει και αγαπήσει μέσα από τις εικόνες που τους χάρισε, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: μόνο αν έχεις γνωρίσει τα ξεχωριστής ομορφιάς χωριά της μπορείς να την εκτιμήσεις όσο ακριβώς της αξίζει.

Η σκανδιναβική χώρα που είναι κυρίως διάσημη για τους Βίκινγκ, τους ποδηλατόδρομους, τα μεσαιωνικά κάστρα και την ποιοτική, γεμάτη προνόμια ζωή που χαρίζει στους κατοίκους της, ανήκει σε εκείνες που θεωρούνται ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις των road trips.

Μόνο έτσι, βλέπεις, μπορεί να εξερευνηθεί σε βάθος. Είτε αποφασίσεις να έχεις ως βάση το Οντένσε ή την Κοπεγχάγη, είτε προτιμήσεις να βρίσκεις νέο κατάλυμα σε κάθε χωριό που επισκέπτεσαι, το αποτέλεσμα είναι ένα! Τη χώρα αυτή… θα τη δεις αλλιώς.

Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τη Δανία, μέσα από τα πιο διάσημα χωριά της;

#1 Saksun

Το χωριό Saksun βρίσκεται στις νήσους Φερόες και δεν έχει να ζηλέψει ούτε στο ελάχιστο την ομορφιά των νορβηγικών φιορδ.

Το χωριό βρίσκεται σε ιδιαίτερη τοποθεσία, ανάμεσα σε πανύψηλα βουνά, μέσα στο πράσινο. Εκεί, η φύση δίνει τον καλύτερό της εαυτό κάθε εποχή του χρόνου, με το πράσινο να μοιάζει να μην ξεθωριάζει ποτέ.

#2 Ebeltoft

Λένε πως το Ebeltoft έχει αποτελέσει έμπνευση για κάποιες από τις τοποθεσίες των παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

H περιοχή γνωρίζει τεράστια τουριστική ανάπτυξη λόγω της διάσημης ξύλινης φρεγάτας Jylland των 2.456 τόνων (!) που πλέον αποτελεί μουσειακό κομμάτι.

Τα σπιτάκια είναι μικρά με κεραμοσκεπές και αντί για δρόμους, υπάρχουν πετρόχτιστα σοκάκια. Φυσικά, τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται και έτσι το χωριό είναι μονίμως ήσυχο και παραμένει γραφικό στο πέρασμα των χρόνων.

#3 Dragor

Ο λόγος για το διασημότερο ψαροχώρι της Δανίας. To χωριό βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από την Κοπεγχάγη με το… ποδήλατο. Καλά διάβασες. Πρόκειται για μία διαδρομή που κάνουν πολύ συχνά οι τουρίστες.

Το Dragor διαθέτει ένα πανέμορφο, γραφικό λιμάνι και πολλά εστιατόρια γύρω του, μιας και η περιοχή θεωρείται η καλύτερη όλων για να απολαύσεις τους γευστικούς πειρασμούς της χώρας.

#4 Κάστρο Egeskov

Το Κάστρο Egeskov θα το συναντήσεις περίπου 30 λεπτά μακριά από το Οντένσε. Η περιοχή δικαίως θεωρείται μία από τις ομορφότερες όχι μόνο της Δανίας, μα και της Ευρώπης ολόκληρης.

Το ψηλό και επιβλητικό κάστρο αρχικά είχε χτιστεί για αμυντικούς σκοπούς, ωστόσο πλέον αποτελεί μουσειακό χώρο. Πρόκειται για μία άκρως τουριστική περιοχή, η οποία τα τελευταία χρόνια ανήκει στα διασημότερα αξιοθέατα της χώρας με τουρίστες να επιλέγουν τη Δανία ακόμα και αποκλειστικά για να επισκεφτούν το Κάστρο της!

Αν μετά από όλα αυτά, σκέφτεσαι σοβαρά να επισκεφτείς τη Δανία το προσεχές διάστημα, κράτα σημειώσεις, φτιάξε το ταξιδιωτικό σου πρόγραμμα και μην παραλείψεις να πεις το μεγάλο «ναι» στα υπέροχα χωριά της χώρας που τόσο καιρό -αδίκως- θεωρούσες outsider…

ταξίδιειδήσεις τώραΔανία