Travel|14.02.2022 17:56

Ελαφόνησος: Η εντυπωσιακή λήψη του Σίμου από δορυφόρο

Newsroom

Το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της Ελαφονήσου, με τη διάσημη παραλία του Σίμου, την οποία τράβηξε ο δορυφόρος Sentinel-2A του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Παρατήρησης Γης Copernicus EU πριν από μερικές μέρες.

Tα διάφανα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα

Η εξωτική παραλία του Σίμου θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη της Ευρώπης και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO προστατευόμενη περιοχή. Τα διάφανα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα, οι κέδροι μου δίνουν χρώμα βουτώντας στο νερό και οι ψηλοί αμμόλοφοι κάνουν το μέρος σαγηνευτικό. Η παραλία χωρίζεται σε δύο ακτές, τον Σίμο και το Σαρακήνικο και είναι οργανωμένη με μαγαζιά εστίασης και beach bars. Αν θέλεις, όμως, να αράξεις πιο χαλαρά με ομπρέλα και ψάθα, έχεις πολύ χώρο να το κάνεις.

Ένας από τους απίστευτης ομορφιάς και πιο φημισμένους παγκοσμίως προορισμούς της Πελοποννήσου, η Ελαφόνησος, θεωρείται ένα από τα must-see μέρη της Ελλάδας και ενδείκνυται για όσους αγαπούν τα εξωτικά τοπία, τα γαλαζοπράσινα νερά, τις μεγάλες αμμουδερές ακτές  και την ηρεμία.

δορυφόροςΕλαφόνησοςειδήσεις τώρα