Travel|21.02.2022 07:38

3+1 χωριά στα βουνά της Ισπανίας για «εναλλακτικές» χειμερινές αποδράσεις

Newsroom

Λέμε «ναι» στην Ισπανία χειμώνα - καλοκαίρι

Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σεβίλλη, Μπαρτσελονέτα. Η αλήθεια είναι πως  η Ισπανία στο μυαλό των Ευρωπαίων είναι συνδυασμένη με το καλοκαίρι, τις χρυσαφένιες παραλίες και τις ηλιόλουστες, ζεστές ημέρες. Όμως, η ιδιαίτερη αυτή χώρα την οποία όποιος επισκέπτεται ερωτεύεται αμέσως, αποτελεί εξαιρετική επιλογή και για χειμερινό τουρισμό.

Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, μόνο στις εκδρομές στις μεγάλες της πόλεις κατά τους χειμερινούς μήνες, οι οποίες πάντα θα έχουν θέση στην καρδιά μας, αλλά στα «εναλλακτικά» χωριά της χώρας του έρωτα, τα οποία στέκουν σκαρφαλωμένα στα βουνά και αποτελούν καταπληκτικά ησυχαστήρια.

Αν έχεις ανάγκη από την ισπανική γοητεία στην πιο φολκλόρ εκδοχή της, ιδού πώς θα την απολαύσεις…

Arties

Στην παραδοσιακή και γραφική περιοχή Val d'Aran, στη βορειοανατολική πλευρά της Ισπανίας, βρίσκεται το μοναδικό χωριό Arties, το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως η «Αράχωβα της Ισπανίας». Εκεί θα δεις τεράστια, καταπράσινα λιβάδια, χιονισμένες βουνοκορφές, πετρόχτιστα δρομάκια και παραδοσιακά εστιατόρια που θα σου παρουσιάσουν πολύ ενδιαφέρουσες ισπανικές συνταγές.

Ο μικρός αυτός οικισμός κατοικείται μόνιμα από 500 περίπου ντόπιους και αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό τουριστικό προορισμό της Ισπανίας.

Albarracin

Σε ύψος 1.200 μέτρων, βρίσκεται η γραφική κωμόπολη Albarracin με τους 1.000 κατοίκους η οποία κάθε εποχή του χρόνου πλημμυρίζει από τουρίστες. Το χωριό χαρακτηρίζεται από μία άγρια ομορφιά, αφού περιβάλλεται από απότομους βράχους και ψηλά βουνά.

Τα απότομα δρομάκια που ενδείκνυνται για πεζοπορία, οδηγούν στη διάσημη Plaza Mayor, η οποία προσφέρει απαράμιλλη θέα στον ποταμό Guadalaviar και τον καθεδρικό ναό του El Salvador που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Ronda

Το χωριό Ronda στολίζει την ήδη γραφική περιοχή της Ανδαλουσίας στη νότια μεριά της Ισπανίας. Το διάσημο φαράγγι El Tajo, ένα τεράστιο χάσμα περίπου 1.000 μέτρων και μία γέφυρα που ενώνει τη νότια και τη βόρεια πλευρά της πόλης είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτό το μέρος τόσο μοναδικό και προσελκύουν τουρίστες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Ένα road trip στα χωριά της Ανδαλουσίας θα σου μείνει αξέχαστο, μιας και η περιοχή φημίζεται για την άγρια, φυσική ομορφιά της.

Mijas

Για τους Ισπανούς, το χωριό Mijas αποτελεί ίσως το πιο όμορφο και ιδιαίτερο της χώρας τους. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό μέρος στο Costa del Sol, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή που ενώνονται τα βουνά Benalmadena και Fuengirola.

Εκεί οι ντόπιοι ζουν από τα αγροκτήματα και μία δημοφιλής δραστηριότητα είναι η βόλτα με την άμαξα στα πλακόστρωτα δρομάκια. Το χωριό εκτός από το πάλλευκο χρώμα του, φημίζεται και για τα γραφικά ταβερνάκια του, με προϊόντα τοπικά που θα σε ξετρελάνουν με τη γεύση και την ποιότητά τους.

Αν έχεις σκοπό να γυρίσεις την ισπανική επαρχία το μόνο βέβαιο είναι πως θα έχεις εξασφαλίσει μία καταπληκτική εμπειρία.

Γιατί - πώς να το κάνουμε; - για να γνωρίσεις μία χώρα σε βάθος, πρέπει να ξεκινήσεις από τα χωριά της.

Ισπανίαειδήσεις τώραΒαρκελώνηΜαδρίτη